Fri fragt på alle ordrer over 499kr

Fuld tilfredshedsgaranti
Gælder for udvalgte mærker

Fri fragt ved køb over 499 kroner
Dør til dør-levering eller til valgfri pakkeshop

Kunders databeskyttelse
Din data er sikker og beskyttet hos os

10 råd til hvordan du undgår irritation efter en laserbehandling

I og med, at huden fungere som et forsvarsorgan for de andre organer, er det fra naturens side et modstandsdygtigt og hårdfør organ. Dog kan man gennem hårfjerningsbehandlinger ofte svække huden så meget, at det behøver pleje, for igen at kunne beskytte din krop.

Laserbehandlinger et med ét blevet utroligt populære, da det rammer en stor målgruppe af kvinder, som ikke har tid til lange voksbehandlinger, kvinder der ikke kan udholde smerten ved sådanne, og de kvinder som er trætte af, at skulle barbere sig hele tiden.

En laserbehandling fungere ved, at man gennem en laserstråle ’brænder’ hårsækkene væk, hvilket huden reagerer negativt på. Det er derfor vigtigt at man efter en laserbehandling, sørger for at pleje sin hud. Hvordan man kan gøre dette, ser vi nærmere på senere. Det er vigtigt at understrege, at nogle hud- og hårfarvesammensætninger ikke egner sig til laserbehandlinger. Den mest optimale sammensætning, er lys hud og mørke hår, da huden absorberer laserstrålerne. En tommelfingerregel, er at man kan sammenligne huden med tøj. Jo mørkere det er, jo mere varme absorberer det – altså sort er et no-go i forhold til laserbehandlinger. Dette skyldes, at en mørk hud optager laserstrålerne, hvilket potentielt kan skabe permanent skade på huden.

Hvad skal du bruge?

For at kunne udføre en laserbehandling, skal du først og fremmest have et laserapparat. Et sådant kunne f.eks. være Silk’n Motion. Hvis du ønsker en billigere løsning, kan det f.eks. være Silk’n Glide Xpress 300.000.

Når først du har udstyret og har udført behandlingen, er det vigtigt med en beroligende creme. Altså en creme, der beroliger huden, således at den ikke bliver rød, irriteret og tager skade.

Efter behandlingen – hvad skal man gøre?

  1. Solcreme! Masser solcreme. Især hvis du har mørk hud, da denne farve, som nævnt tidligere, optager større mængder af energien fra laserstrålen. Det er derfor vigtigt at undgå direkte sollys, og at have solcreme på, hvis det er umuligt at undgå sollyset f.eks. grundet arbejde.
  2. Undgå varme påvirkninger. Det vil sige, at du ikke skal tage et smut i sauna indenfor de først 48 timer efter endt behandling. Ligeledes skal du undgå varme bade og spa.
  3. Antibiotika! Hvis du på nogen måde tager antibiotika, må du ikke udføre en laserbehandling. Dette ’forbud’ gælder indtil to uger efter du ophører med antibiotikaen.
  4. Brug is. Når du har behandlet et område, anbefales det, at du holder en pose is eller noget andet meget koldt over dette. Dette hjælper huden til at slappe af, og på den måde undgår du røde mærker.
  5. Undgå make-up i mindst en dag efter behandlingen er sluttet
  6. Undgå behandlingsformerne voks og elektrolyse.
  7. Som nævnt tidligere, er det optimalt med så lys en hud som muligt. Det er derfor ikke en god løsning, at tage i solcenteret inden du udfører en laserbehandling.
  8. Sæt intervaller mellem behandlingerne. Det kan ikke anbefales, at udføre en masse behandlinger på kort tid. Vent gerne mellem 4 og 12 uger mellem hver behandling, alt efter hvor hurtig hårvækst du har.
  9. Hvis du har planer om at lade dine armhuler behandle, er det vigtigt, at du ikke bruger deodorant inden. Det kan derfor være en idé, at udføre en sådan behandling tidligt på dagen.
  10. Hvis du fjerner ansigtshår, skal du undgå at bruge medicin til ansigtet. Som f.eks. acne-creme, som smøres direkte på huden.