Fri fragt på alle ordrer over 499kr

Fuld tilfredshedsgaranti
Gælder for udvalgte mærker

Fri fragt ved køb over 499 kroner
Dør til dør-levering eller til valgfri pakkeshop

Kunders databeskyttelse
Din data er sikker og beskyttet hos os

4 forskellige hårfjerningsmetoder

Mange kender til problemstillingen omkring hårfjerning. Skal man vælge den traditionelle barbering, som dog skal udføres ofte, eller skal man gå igennem et sandt smertehelvede og få foretaget en længerevarende løsning i form af en voksbehandling? De to nævnte metoder til hårfjerning, er de to mest almindelige, og er også ganske gode muligheder. LeLuna præsenterer i denne artikel i alt fire forskellige metoder, til hårfjerning, så du som forbruger får det bedst mulige overblik over dine muligheder. For om det er vinter eller sommer kan du altid føle et behov for glatte ben, og vinteren kan jo bruges til at forberede sig på sommeren, hvor de glatte ben kan blive luftet, fremfor at skulle behandles hele tiden. Vi har derfor sammenlignet fire typer af hårfjerning på parametrene: pris, smerte og varighed.

Barbering

Næsten alle kender til barberingen. Det er den mest anvendte hårfjerningsmetode, og kan nemt udføres derhjemme. Den er derfor belejlig inden en spontan bytur eller en hurtig tinder-date. Den har dog den negative side, at det er en meget midlertidig løsning, da hårene hurtigt vokser ud igen.

Pris: Prisen på en skraber kan variere meget. Man kan købe en sampak engangsskrabere for ca. 10 kr., men man kan også anskaffe sig en Gillette-skraber, som koster op mod 150 kr. uden blade. Bladene koster derimod op mod 250 kr. for 8 stk.

Varighed: Den tid barberingen virker, inden den skal udføres igen, er meget begrænset. Alt efter hårvækst, kan man gå 1-3 dage mellem barbering, hvis man ønsker de silkebløde ben.

Smerte: Sidst men ikke mindst det vel nok vigtigste punkt, nemlig: hvor ondt gør det? Som udgangspunkt gør en barbering ikke den mindste smule ondt, men der kan dog opleves ubehag efterfølgende, hvis du negligerer nogle små detaljer. F.eks. er det anbefalelsesværdigt at skylle med varmt vand inden barberingen påbegyndes, da porrerne på den måde åbnes. Efter barberingen skylles der med koldt vand, således at porrerne lukkes, og der ikke kommer bakterier og lignende ind i åbningerne, hvilket vil medføre røde knopper. Husk desuden at bruge en barberskum, da det mindsker gnidningsmodstanden og på den måde smerten. Desuden giver barberskum en mere glat følelse. Sidst men ikke mindst, er det vigtigt, at du ikke gør brug af et sløvt blad, da risikoen for snit i huden er større med et sådant. Desuden river et sløvt blad hårene op, hvorfor det øger smerten.

Voksbehandling

Som de fleste nok ved, er en voksbehandling en smertefuld omgang. Det er dog også en langtidsholdbar behandling. En voksbehandling foretages ved at voks smøres på hårene, hvorefter de med en hurtig bevægelse rives op med roden. Netop pga. rodfjernelsen, er smerten ved en voksbehandling stor. Det er også værd at huske på, at man er nødt til at lade sine hår gro ud inden en behandling, da voksen skal have noget at blive smurt på. Det betyder altså, at man i en periode har behårede ben, mellem to behandlinger.

Pris: En voksbehandling kan udføres af en ven/veninde, til en langt billigere pris end hos en professionel. Dog er resultatet også derefter. Hvis man ønsker at udføre behandlingen selv, koster det ca. 300-400 kr. Hvis man ønsker en behandling hos en professionel, koster det alt fra 100-500 kr. alt efter hvor stort et område du ønsker behandlet, samt hvor mange områder du vil have behandlet samtidig.

Varighed: Da en voksbehandling, som nævnt tidligere, river hårrødderne op, går der mellem tre og seks uger, alt efter hårvækst, før en ny behandling er nødvendig.

Smerte: En voksbehandling er en smertefuld omgang, da man ikke bare ’trimmer’ hårene, men fjerner selve roden. Det skal dog nævnes, at jo flere gange man behandler sine ben med voks, jo mindre bliver smerten, idet hårene bliver tyndere for hver gang.

Sugaring/sukkervoks

Sugaring er en behandling, som foregår næsten ligesom med voksbehandlinger. Man smører en sukkervoks ud på huden, hvorefter dette fjernes, og hiver hårrødderne op. Dog er løsningen billigere og knapt så smertefuld, idet sukkervoks ikke klæber i samme grad som almindelig voks.

Pris: Et startsæt med alt hvad det indeholder, koster alt mellem 200 og 300 kr. Hvis man ønsker en professionel behandling, koster det mellem 350 og 900 kr. alt efter område(r).

Varighed: Præcis som med voksbehandlingen, er princippet omkring sugaring, at rødderne fjernes, hvorfor der går tre til seks uger før hårene er groet ud igen. Selvfølgelig alt efter den individuelle hårvækst.

Smerte: Da sugaring foregår ved at fjerne hårrødderne, vil der naturligvis være en smule smerte indblandet. Denne er dog ikke så stor som ved en voksbehandling, da sukkervoksen er mindre klæbende end den almindelige slags.

Laserbehandling

Laserbehandling er, udover barbering, den mest anvendte hårfjerningsmetode i hjemmet. Dette skyldes at smerten er minimal samt at der er langt mellem behandlingerne. Laserbehandlinger foregår ved at et skarpt lys dræber hårrødderne, hvorfor håret ikke gror. Hos LeLuna.dk er der et udvalg med forskellige laserbehandlingsprodukter.

Pris: Da teknologien i forbindelse med laserbehandlinger er dyr, koster det selvfølgelig også noget at anskaffe sig en maskine til dette formål. Et kvalitetsprodukt til laserbehandlinger koster mellem 1000 og 3000 kr. Hos LeLuna.dk har vi forskellige produkter, som f.eks. Silk'n Glide Xpress 300,000 til blot 1.199 kr. Hvis du ønsker en professionel behandling koster dette mellem 800 og 4500 kr. alt efter behandlingsområde.

Varighed: Som nævnt dræber en laserbehandling selve hårvæksten i en periode. Dette betyder, at der kan gå op mod et år fra man har færdigbehandlet det ønskede område, til det skal behandles igen.

Smerte: En laserbehandling indeholder som sådan ingen smerte, men kan dog føles som et smæld med en elastik, samtidig med en kortvarig varme.