Fri fragt på alle ordrer over 499kr

Fuld tilfredshedsgaranti
Gælder for udvalgte mærker

Fri fragt ved køb over 499 kroner
Dør til dør-levering eller til valgfri pakkeshop

Kunders databeskyttelse
Din data er sikker og beskyttet hos os

De 6 bedste hårfjerningsmetoder rangeret fra værste til bedste

Det varme vejr er fantastisk for vores humør og betyder at vi endelig kan lægge vinterdepressionen bag os. Desværre betyder det også at vi står med bøvlet at skulle vokse, barbere og lasere ethvert udsat hår på vores kroppe.

Før du rækker efter din skraber, bør du sikre dig at din foretrukne hårfjerningsmetode også er god ved din hud.

Eftersom der ikke er nogen grund til at fjerne uønskede hår, hvis vi skader huden i processen. Det er på tide, en gang for alle, at finde ud af om vi burde barbere, vokse, få elektrolyse behandling eller en helt fjerde ting når vi fjerner hår og gør os klar til sommeren.

Vi ranker herunder de mest normale hårfjerningsmetoder i rækkefølgen værst til bedst.

6. Barbering

Den nemmeste og billigste metode som mange bruger, er også en metode som ofte kan efterlade din hud med små prikker, stubbet eller nogle gange endda blodig. Fordi barberbladet skærer håret over i en vinkel, har håret en tendens til at vokse indad når det kommer frem igen hvilket forårsager indgroede hår (specielt hvis håret er krøllet). Dette resulterer i ujævn hud, som ikke vil løse sig før de indgroede hår er fjernet.

De mulige komplikationer fra barbering kan desuden inkludere ar, ødelagte blodkar når man fjerner hårene og permanente mørke pletter (hyperpigmentering) når huden heler igen. En mulig fordel er dog at skraberen har en moderat eksfolierende effekt, så den fjerne døde hudceller fra huden når du barberer hvilket efterlader huden blødere.

Barbering er bedst til at fjerne hår på områder som benene, armene eller ansigtet. Det er dog en meget hård hårfjerningsmetode og kan være hårdt ved huden.

5. Elektrolyse

Elektrolyse er kun lavet på professionelle klinikker, hvor en tynd nål med elektrisk strøm bliver sat direkte ned i hårfolliklen. Sørg altid for at søge professionel behandling her, da det kan være meget skadeligt for huden hvis det bliver gjort forkert. Det er ikke en hårfjerningsmetode som bliver anvendt specielt meget længere. Den er praktisk talt blevet erstattet af hårfjernings lasere, som nu er hurtigere og mere effektive og med produkter fra f.eks. Silk’n kan man nu også gøre det hjemmefra. Hvis du stadig sværger til elektrolyse bør du være opmærksom på at risiciene kan inkludere ar, infektioner og hyperpigmentering.

4. Threading

Denne ældgamle indiske teknik til hårfjerning, er forholdsvist nyt i Danmark. Ved at bruge tråde kan man meget målrettet fjerne hår uden at skade huden lige så meget som med f.eks. en pincet. Ulempen ved denne hårfjerningsmetode er, at det kun er rigtigt brugbart på meget små områder. Det betyder at medmindre du har uudtømmelige mængder af tålmodighed, vil det blive svært at bruge denne metode til f.eks. hårfjerning på benene.

3. Voksning

Størstedelen af skønheds eksperterne er enige når det kommer til voksning. Det kan forårsage store skader på huden. Voksning fjerner det øverste lag af huden hver gang du bruger det. Specielt hvis det bliver brugt til øjenbryns området, da dette område ingen oliekirtler har og derfor har brug for meget blid behandling. Du kan både gøre dette derhjemme og hos en professionel i en salon. Varmt voks kan både svine meget og være smertefuldt og endda efterlade nogle hår på huden, fordi de kan knække af. Infektioner er desuden en bivirkning man bør holde øje med.

Hvis voksen er for varm kan man desuden også få forbrændinger. Du bør ikke bruge denne metode hvis du bruge bestemte typer af receptpligtige akne cremer (f.eks. Retin-A) eller tager isotretinoin (roaccutan). Hvis du gør dette, vil du rive huden af.

Rigtigt mange kvinder foretrækker denne hårfjerningsmetode til at fjerne hår i bikiniområdet og til at fjerne hår fra overlæben.

Det er okay at bruge voksning på kroppen, men det er for hårdt ved huden omkring øjnene. Vi anbefaler derfor en pincet, hvilket både giver mere kontrol over dine bryn og giver dig fyldigere og mere naturlige bryn.

Hvis du har problemer med hudsygdomme som rosacea, psoriasis, eksem eller lignende inflammatoriske hudsygdomme, bør du helt lade være med at få foretaget voksning. Selvom det svækker hårets vækst, får det hårvæksten til at accelerere de første tre til seks måneder hvilket betyder du får brug for at vokse mere, hvilket kan føre til hyperpigmentering.

2. Hårfjerningscremer

Hårfjerningscremer har den fantastiske egenskab at de kan opløse hårene helt ned på hudens niveau. Eftersom hårene bliver i folliklen og bliver ’brændt’ væk derned er der også minder risiko for at indgroede hår vil udvikle sig.

Den primære risiko ved at bruge disse produkter er kemiske forbrændinger, da mange af cremerne indeholder meget barske ingredienser. Det er derfor vigtigt at du går efter produkter med naturlige ingredienser når du køber hårfjerningscremer. Hvis du har en historie med allergiske reaktioner, bør du først plet teste cremen på et lille område på din arm, for at sikre dig at du ikke få en dårlig reaktion til det.

Derudover er det også vigtigt at du følger anvisningerne på pakken og ikke lader cremerne sidde for længe. Gør du dette kan du risikere at brænde huden unødvendigt og dermed skade den. Hvis du har sensitiv hud bør du dog overveje at lade være med at bruge disse produkter, ligesom det er vigtigt at du fjerner cremerne helt efter brug.

Cremer der bruges til at fjerne uønskede hår kan i dag også fås uden behov for en recept fra lægen. De gør ikke alle det samme, så sørg for at læse mærkaten. F.eks. bør du ikke bruge hårfjerningscremer der er lavet til brug på området omkring kønsdelene i ansigtet.

Sørg desuden altid for at følge anvisningerne på cremen for at få de bedste resultater med denne hårfjerningsmetode.

1. Laserhårfjerning

Dette er en af de mest permanente løsninger til hårfjerning der findes i dag og er uden tvivl den bedste metode til hårfjerning. Selvom gamle lasere kan skade mørkere hudtoner og ikke var effektive på meget lyst hår, kan moderne lasere bruges til at behandle alle hudtyper og hårtyper.

Laserstrålen eller lysimpulser fungerer ved at ødelægge hårfolliklen og dermed stoppe hårets vækst. Behandlingen kan være dyr og nogle gange også smertefuld at få foretaget. Det gode ved behandlingen er at det varer rigtigt længe og kan bruges på mange dele af kroppen. Men man betaler også for det.

I dag er der også den mulighed som hedder hjemme laserhårfjerning, som giver næsten de samme resultater. Forskellen er at man køber et apparat for hvad der svarer til prisen af 1-2 behandlinger og som man så kan bruge derhjemme. Det er en hel del billigere da man vil kunne foretage behandlingerne selv hjemmefra. Den eneste ulempe er at man bliver nødt til at foretage behandlingerne lidt oftere men over samme periode.

Hvis man ønsker at prøve en af disse anbefaler vi ikke at gå på kompromis med kvaliteten og derfor bør man gå efter en af laserhårfjerning apparaterne fra markedslederen Silk’n.

Efter en behandling forbliver håret i huden, men vil falde ud efter fire til otte dage.

Hvad end du har lyst til at tage på klinik og få foretaget dyre behandlinger eller købe dine egen hårfjerningslaser til hjemmebrug er der ingen tvivl om at dette er den bedste metode til fjernelse af uønskede hår hvor end på kroppen du ønsker det.