emaerket

Ansigtspleje

Juster din søgning

Juster din søgning

Kategori
Akne (17) Ansigtsbehandling (9) Ansigtsløft (5) Anti-Ageing (31) Ar (5) Cleanser (11) Dagcreme (9) Hårfjerning (3) Læbepleje (1) Makeup Fjerner (1) Masker, Scrubs & Eksfoliering (17) Mundhygiejne (6) Natcreme (2) Pigmentpletter (22) Problemhud (21) Rosacea (14) Serum & Gel (7) Skintonic (2) Øjenpleje (6)
Mærker
Type
Stjerner
 
Hvad end du vil have din hud fri for hår, fri for rynker, solbrændt eller noget helt fjerde, kan det at passe på din hud virke som en udmattende opgave. Med vores udvalg af naturlige og effektive ansigtsplejeprodukter kan du opnå lige den hud du drømmer om og kan føle til tilpas i.
Hvad end du vil have din hud fri for hår, fri for rynker, solbrændt eller noget helt fjerde, kan det at passe på din hud virke som en udmattende opgave. Med vores udvalg af naturlige og effektive ansigtsplejeprodukter kan du opnå lige den hud du drømmer om og kan føle til tilpas i.
Vis som
Sorter efter

Den rette ansigtspleje

En god ansigtspleje og en sund livsstil forsinker den naturlige aldringsproces, forebygger forskellige hudproblemer og giver en flot hud. Forkæl derfor ofte dig selv med en ansigtsbehandling hjemme og få en lækker hud. For at beskytte din hud, er det vigtigt at du bruger en solcreme der beskytter dig mod både UVA og UVB stråler, og vasker dit ansigt grundigt hver dag. Du må aldrig have makeup på når du sover, og husk at drikke rigeligt med vand, og undgå rygning.

Hvordan finder jeg min hudtype?

Hver hudtype kræver en specifik ansigtspleje, og det er derfor vigtigt du kender din hudtype for du kan opnå den optimale ansigtsbehandling hjemme. Du kan på en nem måde finde din hudtype for derefter, at finde den rette pleje til dit ansigt om du er mand eller kvinde. Først skal du vaske dit ansigt, fjerne makeup og derefter vente i to timer så din hud kommer tilbage sit naturlige stadie. Herefter kan du vurdere din huds tilstand, og finde ud af hvilken ansigtsbehandling hjemme vil være den rigtige for dig.

  • Hvis du ikke ser fedtet hud eller afskalning og huden føles glat, har du normal hud og din ansigtspleje skal findes i den kategori.
  • Ser din hud skinnende og fedtet ud, og føles glat at røre ved har du fedtet hud. Ansigtsbehandling hjemme skal foregå med ansigtspleje der er specialiseret i at tage sig af problemer forbundet med den type hud.
  • Hvis din hud bliver tør og stram, og føles ru i nogle områder har du tør hud. Det er vigtigt du bruger en ansigtsbehandling hjemme der kan give dit hud fugt og vitalitet tilbage.
  • Følsom hud forveksles ofte med tør hud, fordi den typisk forekommer tør og rød, når hudens naturlige barrieremekanisme er mindsket.
  • En kombineret hud, vil sige du både har tør og fedtet hud. Oftest med fedtet pande næse og hage samt tørre kinder.

Føler du ikke at du kan bestemme din hudtype ud fra disse kriterier, eller søger du blot en mere dybdegående forklaring af de forskellige hudtyper, kan du læse vores guide til bestemmelse af hudtype så du kan få den mest optimale ansigtspleje til lige præcis dig.

Hvordan får jeg den bedste ansigtspleje?

God ansigtspleje er en tre-trin proces der renser, beskytter og fugter, og man opnår derved ansigtsbehandling hjemme til både mænd og kvinder med fremragende resultater. Ansigtspleje til mænd og kvinders hud er dog forskelligt. Mænds hud danner fra naturens side mere hudfedt. Dannes der for meget hudfedt, kan det sammen med snavs og døde hudceller tilstoppe porerne i ansigtet og resultere i hudorme, bumser og skinnende hud. Som en del af din pleje til ansigtet, er det derfor er meget vigtigt at du renser dit ansigt hver morgen og hver aften før sengetid, især hvis du bruger makeup eller har tendens til hudorme og fedtet hud. Mænd bruger anden ansigtspleje end kvinder, da deres hud er ca. 20 % tykkere, og indeholder mere kollagen. Hastigheden af kollagen tab er den samme for mænd og kvinder. Kvinder er født med tyndere hud til at begynde med, så deres kollagen tab er større og mere mærkbar, og det er derfor vigtigt at kvinder bruger den rette ansigtspleje. Det er vigtigt at både mænd og kvinder får den rigtige pleje til ansigtet, der beskytter mod skidt, snavs og forurening, som huden udsættes for dagligt. Ansigtscremer af god kvalitet holder huden sund, blød og mindsker små synlige tegn på ældning.

Produkter til ansigtspleje

Der findes tusindevis af anti-aging cremer, fugtighedscremer, lotions, serummer, eksfolierende produkter og cleansere på markedet, og du kan bruge tusindevis af kroner på luksuriøse brands eller bare bruge et par hundrede på dit lokale apotek. Mange produkter til ansigtspleje, som du finder på apoteket fungerer dog mindst lige så godt som de luksuriøse brands, siger dermatologer om ansigtspleje, fordi de indeholder mange af de samme ingredienser.

Bar Sæbe og Flydende Cleansere

De fleste bar sæber er for skrape til brug i ansigtspleje fordi de indeholder ingredienser der kan irritere og udtørre huden. Flydende ansigtsrens eller cleanser er mindre skrappe ved huden. Der er endda nogle som fugter din hud mens de renser.

Det anbefales af dermatologer verden over at anvende flydende ansigtsrens eller cleansere til din ansigtspleje for at din hud bedre kan fastholde fugt. Det kunne for eksempel være Eco Masters Chamomile Ansigtsrens eller People for Plants – Økologisk Cleanser og Makeup Fjerner.

Hvis du insisterer på at anvende bar sæbe i din ansigtspleje, bør du undgå sæber med natriumlaurylsulfat, da dette stof er kendt for at kunne føre til meget tør hud. Du bør i stedet lede efter fugtgivende sæber med ingredienser såsom glycerin eller plantebaseret olier. Et godt eksempel på en sådan sæbe er Emuaid Terapeutisk Moisture Bar, som anvender den naturlige emu-olie til at rense og pleje din hud.

Hvis du har fedtet hud eller akne, bør du ved din ansigtspleje, bruge en cleanser som indeholder salicylsyre, der fjerner døde hudceller fra huden. Et godt eksempel på en sådan cleanser er Clear Pores Ansigtsrens, som er specielt udviklet til netop fedtet, akne-ramt hud. Ved at fjerne døde hudceller fra huden, vil du også kunne forebygge fremtidige udbrud.

Fugtighedscremer

Huden i dit ansigt bliver konstant udsagt for luft og forurenende stoffer, som ’stjæler’ hudens naturlige fugt. Gammeldags vaseline er i mange år blevet brugt, som et billigt alternativ til dyrere fugtighedscremer til brug i ansigtspleje. Vaselinen fungerer ved at indkapsle den naturlig fugt, men den er bare meget fedtet og tung.

Fugtighedscremer med fugtbevarende egenskaber kan hydrere huden uden den fedtende effekt. De fugtbevarende egenskaber hjælper med at fastholde den naturlige fugt i huden og hjælper dermed at blødgøre og lindre huden. De har desuden den evne, at de midlertidigt kan hjælpe med at minimere fine linjer og rynker omkring øjnene og halsen. Fugtighedscremer er derfor et must i enhver ansigtspleje.

Mange hudplejeprodukter fungere både fugtgivende og giver anti-aging egenskaber, da aldring af huden ofte kan sammenkobles med mangel på fugt og kollagen. Et eksempel på en meget effektiv blanding af fugtgivende og anti-aging er Skin Doctors Relaxaderm, som er en innovativ og effektiv anti-rynke creme, baseret på naturlige ingredienser.

Eksfolierende Scrubs og Lotions

Ingredienser i en ansigtscreme eller et serum bliver nødt til at kunne trænge gennem de yderste lag af huden for at kunne fungere mest optimalt. Derfor er brug af eksfolierende cremer, scrubs og lignende blevet meget populært i moderne ansigtspleje, da de kan skrubbe døde hudceller væk, så ansigtscreme og serum kan fungere bedre. Ved at bruge en eksfolierende creme eller scrub to gange om ugen vil du ikke kun få bedre effekt af din ansigtscreme eller serum, du vil også kunne opleve bedre generel ansigtspleje, da din hud vil fremstå glattere og mindre plettet.

Når du kigger på produkter til din ansigtspleje som kan eksfoliere, anbefaler vi at kigge efter ingredienser som glycolsyre, mælkesyre, salicylsyre eller æblesyre.

Af denne årsag anbefaler vi at du enten tager et kig på Skin Doctors Gamma Hydroxy, som indeholder de tre førstnævnte ingredienser. Hvis du hellere vil have en sæbe frem for en creme, anbefaler vi at kigge på Makari Exclusive Eksfolierende Sæbe, som indeholder æblesyre og dermed kan give dig en naturlig eksfoliering i din ansigtspleje.

Hudblegning

Inden for ansigtspleje er hudblegning blevet et mere og mere populært emne, både hos dermatologer, men også hos producenter af ansigtscreme. De mest effektivt cremer, som findes på markedet i dag, indeholder enten kojisyre eller lakridsekstrakter, som kan hjælpe med at bekæmpe leverpletter eller andre misfarvninger. De kan dog ikke fjerne pletterne helt. Hvis du ønsker at fjerne pletterne helt, er de mest populære produkter, dem som indeholder Hydroquinon. Det findes dog af gode grunde kun i receptpligtig medicin, da bivirkningerne ved brugen af denne ingrediens kan være rimeligt grumme. Vi anbefaler derfor at prøve dig med en naturlig hudbleger med enten kojisyre eller lakridsekstrakter.

Et af vores mest populære ansigtspleje produkter til hudblegning er South Beach Intense Brightening for Faces, som anvender lakrids- og melbærrisekstrakt til at blege og bekæmpe alderspletter, fregner og lignende.

Solbeskyttelse

Når du har renset og plejet din hud, med de bedste naturlige produkter markedet har at tilbyde, er det vigtigt ikke at glemme at beskytte den mod solens skadelige UV-stråler. Omkring 80% af hudens aldring, kan tilskrives udsættelse for ultraviolet lys. At forebygge solskade, er den absolut vigtigste ting du kan gøre i din ansigtspleje.

Mange ansigtscreme indeholder solbeskyttelse der både kan filtrere UVA og UVB stråler. Det anbefales at bruge solcreme som indeholder mindst SPF 30 hver dag. At minimere din tid i solen mellem 10 og 14, samt at gå i beskyttende tøj som langærmede trøjer, bukser og en stor hat kan også beskytte din hud. Store hatte og langærmede trøjer gælder selvfølgelig hovedsageligt når du er på ferie sydpå, men beskyttelse af dit ansigt er stadig essentielt i moderne ansigtspleje, så lad være med at spare på solcremen bare fordi du er hjemme i ’kolde’ Danmark.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev