Fri fragt på alle ordrer over 499kr*

Fuld tilfredshedsgaranti
Gælder for udvalgte mærker

Fri fragt ved køb over 499 kr*
til valgfri pakkeshop

Kunders databeskyttelse
Din data er sikker og beskyttet hos os

Husholdningsmidler til behandling af indgroede hår

Indgroede hår er ikke noget decideret kritisk, men er alligevel til stor irritation hos mange. LeLuna.dk forklarer derfor hvordan du kan udbedre dette. For det første er det vigtigt at vide, hvad indgroede hår er. Det er nemlig ikke noget farligt, men blot et hår der ikke vokser ud gennem huden, hvorfor det fortsætter med at vokse under huden. Fænomenet er mest hyppigt hos mørkglødede mennesker og folk med krøller. Du kan kende et indgroet hår på, at det skaber en bumselignende knop, irriterer huden og kan skabe inflammation. Det opstår naturligvis der hvor du fjerner håret, da det er i fasen hvor hårene vokser ud igen, at indgroningen opstår. Hvis du har motorikken og modet til det, kan et indgroet hår hives ud, ved brug af en steril pincet. Hvis du ikke har modet til dette, kan du læse videre, hvor vi vil give dig 10 forskellige måder, du kan fjerne indgroede hår med husholdningsmidler. Du kan naturligvis også købe professionelle produkter til din kamp mod de indgroede hår, hvis det med husholdningsmidler i dit hoved er noget opreklameret vrøvl. Her vil vi på LeLuna.dk anbefale at kigge på Skin Doctors’ produkter.

Sukkerscrub

En sukkerscrub er nem selv at lave, da ingredienserne, er nogle mange ligger inde med i forvejen. Desuden er effekten af en sådan scrub utrolige. Udover at fjerne døde hudceller og selvfølgelig få dit indgroede hår til at vokse ud, gør en sukkerscrub også huden silkeblød. For at lave en sukkerscrub, skal du bruge nogle ingredienser og en vejledning.

 • Bland ca. 2,5 dl sukker med ca. 1 dl olivenolie.
 • Under omrøring dryppes 10 dråber tetræolie og 10 dråber lavendelolie i blandingen.
 • Påfør en smule af scrubblandingen på det udsatte område.
 • Med blide cirkelbevægelser smøres scruben på det udsatte område. Dette gøres i et par minutter. Herefter fjernes scruben med lunkent vand.
 • Dette gøres 1-2 gange om ugen.

Bagepulver

Bagepulver er et effektivt middel mod indgroede hår, grundet dets antiinflammatoriske ingredienser. Mindsker kløe og rød hud som følge af indgroet hår.

En spsk. Bagepulver blandes med ca. 1 dl vand. Blandingen påføres huden med vatrondeller. Lad det sidde i fem minutter, hvorefter det fjernes med koldt vand. Dette gøres 2-3 gange dagligt, alt efter behov.

Tetræolie

Tetræolie indeholder ingredienser der afhjælper inflammation, bakterier og betændelse.

5 dråber tetræolie blandes med 2 spsk. Destilleret vand. Det udsatte område renses med en antibakteriel sæbe, hvorefter tetræolieblandingen påføres området. Lad det sidde i 10 minutter, og fjern det herefter med lunkent vand. Dette gøres to gange dagligt.

Aspirin

To af de mest kendetegnende symptomer på indgroet hår, rød hud og inflammation, kan behandles med aspirin. Desuden fjernes døde hudceller, så huden løsnes og hårene får nemmere ved at gro ud. Folk med meget følsom hud, anbefales dog at bruge andre metoder end denne.

 • Læg to aspiriner i blød i 1 tsk. Varmt vand, til det bliver pastalignende konsistens.
 • Tilføj 1 tsk. Honning.
 • Påfør pastaen på det udsatte område.
 • Lad det sidde på i 10 minutter. Herefter fjernes blandingen med varmt vand.
 • Dette gøres 1-2 gange dagligt.

Salt

Salt har den vidunderlige egenskab, at det fungerer eksfolierende, samtidig med at det øger cirkulationen, forbedrer hudens helbred og mindsker hævelser.

 • 1,5 tsk. bordsalt blandes med ca. 1 dl lunkent vand.
 • Dyp en vatrondelle i blandingen og grub det på det udsatte område.
 • Lad det sidde i nogle minutter og fjern det herefter med vand.
 • Dette gøres to gange dagligt.

OBS: Hvis du oplever at din hud bliver rød og irriteret, bør du droppe den metode, og vælge en anden.

Sort te

Sort te indeholder garvesyre, som gennem mindsket rød hud og afhjælpning af inflammation, er med til at behandle dine indgroede hår. Måden det bruges på, er at du tager et brev sort te og fugter i varmt vand. Dette gnubbes ud på det udsatte område i 2-3 minutter. Dette gøres flere gange dagligt, alt efter behov.

Aloe Vera

Aloe Veras beroligende og afkølende effekt, er en stor hjælp i kampen mod indgroede hår. De førnævnte effekter, afhjælper inflammation og kløe, mens det holder huden fugtig og mindsker tiden fra start til udgroede hår.

 • Udtræk gelé fra et aloe vera-blad.
 • Gnub geléen på den irriterede hud. Lad det tørre ind i omkring en halv time.
 • Skyl det af med lunkent vand.
 • Dette gøres 2-3 gange dagligt i et par dage.

Honning

Honning indeholder antibakterielle ingredienser, der holder området betændelsesfrit. Desuden fugtiggør honning huden, mens inflammation og hævelse fjernes. Du tilføjer blot et lag honning på den irriterede hud, lader det lufttørre i 10 minutter, hvorefter du fjerner det med koldt vand. Dette gør du 3-4 gange dagligt, indtil problemet er afhjulpet.

Æblecidereddike

Æblecidereddike mindsker inflammation, gør huden glat og bekæmper bakterier, hvilket gør risikoen for infektion mindre. Du bruger blot en vatrondelle til at påføre eddiken på det udsatte område. Herefter lader du det tørre ind. Dernæst fjerner du det med lunkent vand. Dette gøres to gange dagligt.

Agurk

Grundet agurkens høje vandindhold, hydrerer den huden, hvilket er med til at afhjælpe inflammationer og irritation. Desuden indeholder agurker C-vitamin.

 • Tag et par friske skiver agurk og put dem i køleskabet. Efter en halv times tid tages disse ud, og gnubbes forsigtigt på det ønskede område. Dette gøres mange gange dagligt i løbet af flere dage.
 • Du kan også lave en agurkepuré. Dette gøres ved at mose en halv agurk og blande det med 0,8 dl. Mælk. Put blandingen i køleskabet, til det er koldt. Tag et klæde og dyp det i blandingen. Herefter duppes dette på huden. Lad det sidde i et par minutter, hvorefter det fjernes med lunkent vand. Dette gøres to gange dagligt, til du føler forbedringer i din tilstand.

Hvis du ikke føler, at nogle af disse 10 husholdningsmidler har hjulpet på dine indgroede hår, anbefaler vi at du bruger professionelle produkter. Hos LeLuna.dk forhandler vi forskellige produkter, som kan afhjælpe indgroede hår. Disse findes her. Vi anbefaler selv produktet Skin Doctors Ingrow Go, da dette både kan afhjælpe indgroede hår og skægpest. Desuden indeholder den antibakterielle, antiinflammatoriske, fugtgivende og blødgørende ingredienser. Hvis du er blevet nysgerrig på indgroede hår, kan du læse mere information her.