Fri fragt på alle ordrer over 499kr

Fuld tilfredshedsgaranti
Gælder for udvalgte mærker

Fri fragt ved køb over 499 kroner
Dør til dør-levering eller til valgfri pakkeshop

Kunders databeskyttelse
Din data er sikker og beskyttet hos os

Hårtab

Sådan hjælper Biotin mod hårtab

Når det kommer til at indarbejde vitaminer og kosttilskud i dit liv som en del af en strategi til at forebygge hårtab, kan alle vitaminer i B-familien hjælpe en hel del.

Biotin er en form for B-Vitamin, hvilket betyder at den kan spille en afgørende rolle i at bekæmpe dit hårtab med en mere naturlig tilgang end andre behandlingsmetoder.

Biotin findes i mange fødevarer som gulerødder, lever, gær og bananer. Dog er det ofte i meget lave koncentrationer. Den gennemsnitlige dansker får omkring 40 mikrogram i deres daglige kost. Det kan være nok for de fleste, men for nogle er det alligevel ikke nok hvilket kan føre til Biotin-mangel.

Symptomerne på at man har brug for mere Biotin inkluderer nedsat appetit, eksem, tab af pigment i håret og hårtab. Du kan læse mere herunder om hvorfor Biotin kan hjælpe med at forebygge hårtab.

Hvordan hjælper Biotin mod hårtab?

Biotin eller B7-Vitamin kaldes også for Coenzym R og er en vandopløseslig forbindelse og en af b-kompleksvitaminerne.

Biotin er vigtigt for syntesen af fedtsyrer, glukose og nogle aminosyrer som valin og isoleucin.

Det er væsentligt for den biokemiske proces hvor cellerne omsætter næringsstoffer og er kendt for at kunne regulere blodssukkerniveauet. Biotin hjælper også med at styrke hår, hud og negle.

Som alle vandopløselige vitaminer bliver Biotin ikke lagret i kroppen. Selvom Biotin-mangel er sjældent, ses det ofte hos personer med stofskifteproblemer. For eksempel er alkoholikere kendt for at have lave niveauer af Biotin end resten af befolkningen. På samme måde er biotinniveauerne reducerede hos atleter, epileptikere, ældre og personer som har fået foretaget operationer i mave- og tarmområdet.

Gravide og ammende mødre har også lavere niveauer af Biotin på grund af det øgede behov for vitaminer i kroppen. Gravide kvinder er specielt tilbøjelige til Biotin-mangel og studier har vist at 50% af dem udvikler mangel på dette vitamin.

En kost af rå æggehvide over en længere periode er også bevist at føre til biotin-mangel. Dette skyldes proteinet avidin som findes i forholdsvis store mængder i rå æggehvider.

Avidin binder sig til Biotin og reducerer derfor niveauet af vitaminet i kroppen og nedsætter derfor dens evne til at modvirke hårtab.

Store tegn på Biotin-mangel inkluderer hårtab, konjunktivitis, røde udslæt og skællende hud i ansigtet og på kønsområderne, prikkende og følelsesløs fornemmelse i fingre og tæer, depression, træthed eller mentalt forvirring.

Bortset fra alopecia er det mest specifikke tegn på Biotin-mangel et hævet ansigt med unormal fedtfordeling og røde udslæt.

Længerevarende eller gentagne biotin-mangel kan også føre til nedsat immunsystem og øget risiko for at udvikle bakterielle og svampeinfektioner.

Et studie fra Harvard fastslog at Biotin er en af de mest essentielle næringsstoffer for at fastholde hårets styrke, tekstur og udseende.

Der er ingen studier der siger at Biotin direkte kan bekæmpe alopecia. Dog må det anderkendes at det faktum at det er bevist at Biotin hjælper til at styrke håret og at det forbedrer hårets sundhed at tage et kosttilskud med Biotin, må understøtte det at man kan bruge dette vitamin som et middel mod hårtab.

Udover hårtabsbehandlinger bruges det også til at bekæmpe begge former for diabetes. Grunden til dette er, at Biotin forbedrer glukosekontrollen og forebygger nerveskader som i ekstreme tilfælde er set hos diabetikere. Derudover bruges det også til at behandle psoriasis og eksem hos børn.

Der er stadig aldrig set tilfælde af personer som har fået overdosis af Biotin. Eksperter mener stadig at den menneskelige krop kan tolerere store dosis af vitamin uden negativ effekter. Eftersom Biotin er et vandopløseligt vitamin bliver det nemt elimineret genne urinen.

Kan Biotin hjælpe mod mit hårtab?

Det er svært at sige, da der findes mange forskellige slags hårtab. En ting er dog sikkert. Biotin vil hjælpe med at give dig både stærkere hår, hud og negle, som rigtigt mange undersøgelser har vist.

Har du problemer med hårtab vil der sikkert også være en hjælp at hente, men alt efter hvad der forårsager dit hårtab kan resultaterne være bedre eller værre.

Lige meget om du beslutter dig for at forøge dit naturlige indtag eller prøver nogle af de populære kosttilskud med Biotin, bliver du nødt til at holde dine niveauer høje nok. Faktisk kan du også begynde at tabe både øjenvipper og øjenbryn hvis du ikke får nok af dette vitamin.