Fri fragt på alle ordrer over 499kr*

Fuld tilfredshedsgaranti
Gælder for udvalgte mærker

Fri fragt ved køb over 499 kr*
til valgfri pakkeshop

Kunders databeskyttelse
Din data er sikker og beskyttet hos os

Hår, Hud & Negle

Alt du skal vide om skønheds-vingummier – er de virkelig lige så sunde som vitaminpiller?

Hvis du har fulgt lidt med på de sociale medier eller besøgt din lokale helsebutik, har du nok bemærket, at udvalget af såkaldte vitamin-vingummier er eksploderet. Men hvad er vitamin-vingummier egentlig, hvorfor er de blevet så populære, og hvorfor spise en vingummi i stedet for at tage en almindelig vitaminpille for at få de nødvendige næringsstoffer? Det og meget mere giver vi dig det fulde overblik over i denne artikel.

Hvorfor er vitamin-vingummier så populære?

Man kan næsten ikke åbne Facebook eller et helseblad, uden at der bliver reklameret for vitamin-vingummier. Hele trenden startede tilbage i 2012, hvor de første vitaminproducenter begyndte at lave vitaminpiller i vingummi-form. Men det var først i 2015, da Kardashian-søstrene var med til at markedsføre hårvingummierne fra SugarbearHair, at det for alvor tog fart. Herefter valgte flere producenter som blandt andet Hairlust, VitaYummy, MaxMedix og BeautyBear at lave vitamin-vingummier til forskellige formål, og i dag kan stort set alle kosttilskud fås i vingummiform.

Hvilke vitaminer er der i vitamin-vingummier?

Mens de første vitamin-vingummier primært var målrettet skønhedsvitaminer, kan du i dag købe vingummier med stort set alle vitaminer og dermed have et godt alternativ til almindelige vitaminpiller. De mest populære er dog stadig vitaminer til skønhedspleje, og her er et godt eksempel biotin gummies fra MaxMedix. Vingummierne indeholder blandt andet E-, C-, D3- og B12-vitamin samt biotin, zink, folinsyre og retinol, der er perfekte til dit hår, hud og negle.

B-vitaminer er især vigtige i et skønhedsperspektiv, da det er kendt som 'hårets vitamin', og spiller en vigtig rolle for dit hårs sundhed. Det vil med andre ord også betyde, at du ved mangel på B-vitamin kan opleve hårtab samt flossede negle. Vigtige B-vitaminer er biotin, B12-, folinsyre (B9-vitamin), B12-vitamin, og derfor bør du vælge et vitamintilskud med netop disse vitaminer, hvis du gerne vil give dig selv gode forudsætninger for at få et sundt, fyldigt og glansende hår samt smukke negle.

Vingummievitaminer er et perfekt alternativ til dig, der gerne vil have et vitamintilskud, men som har problemer med at sluge piller eller kapsler.

Spis en lækker vingummi for at tage dine vitaminer

En af de primære grunde til vitaminvingummiernes store popularitet er, at de sammenlignet med en almindelig vitaminpille er nemme at spise. Mange har nemlig problemer med at sluge tabletter og kapsler, og kan ikke lide at tage vitaminer i flydende form på grund af smagen. Det er dog ikke problemet med vingummivitaminer, der ofte kommer i flere forskellige smagsvarianter som blandt andet jordbær, appelsin, hindbær og mange flere, og som blot skal spises som en almindelig vingummi.

Er vitamin-vingummier lige så effektive som vitaminpiller?

Det korte svar er ja, vitamin-gummies er lige så effektive og indeholder samme mængde samt type vitaminer og mineraler som almindelige vitaminpiller. Dog er du ofte nødt til at tage flere vitaminvingummier på daglig basis sammenlignet med vitaminpiller, da det kan være sværere at kontrollere indholdet af næringsstoffer i vingummierne. En forklaring på dette er, at vingummierne har mindre plads til næringsstoffer, da der også skal være plads til gelatine og sødestoffer.

Men hvis du tager den anbefalede daglige dosis, uanset om der er tale om vitaminer i vingummiform eller som tabletter/piller, bør du få dækket dit daglige behov for de pågældende næringsstoffer.

Husk på, at selvom vingummivitaminer smager lækre, er det ikke slik, og du skal ikke overskride den anbefalede daglige dosis.

Kan man spise for mange vitamin-vingummier?

Mange vitaminer er vandopløselige, og kroppen vil automatisk skylle overskyndende vitaminer ud med urinen, hvis du spiser for mange vitamin-vingummier. Dog er der en risiko for, at bestemte mineraler og vitaminer kan ophobe sig i kroppens fedtdepoter og være direkte skadeligt, hvis du spiser for mange vitamin-vingummer. Så selvom vingummivitaminer er et mere velsmagende alternativ til at få dækket sit daglige behov af vigtige næringsstoffer, er det bedst at holde sig til den anbefalede daglige dosis og ikke spise løs, som man har en tendens til med almindelige vingummibamser.

Forkæl din veninde med velsmagende vitamin-vingummier

Det er meget normalt at give sine veninder blomster, chokolade, en god flaske rødvin eller andet i forbindelse med mærkedage, som har en tendens til at sætte sig på sidebenene, og som muligvis bare bliver sat i skabet og glemt. Der skal selvfølgelig være plads til at synde, men hvis du virkelig vil forkæle din veninde med et sundere (men stadig velsmagende!) alternativ, som ligeledes kan være med til at tage deres skønhedsrutine til et helt nyt niveau, og her er Biotin-vitaminvingummier fra MaxMedix en perfekt gaveidé.

Vitaminerne indeholder zink, folinsyre, retinol, D3-, B12-, C- og E-vitamin, der alle er vigtige mineraler og vitaminer til din skønhed. De forskellige B-vitaminer er især fordelagtige til dit hår og negle, mens C-vitamin, der er vigtigt i forbindelse med collagenproduktionen, er en essentiel antioxidant, der styrker huden og udligner fine linjer.

Men selvom du tager vitamin-vingummier med høje doser af skønheds-vitaminer, er det vigtigt at huske på, at de kun er effektive, hvis du tager dem. De skal tages hver dag, og de skal helst tages i en sammenhængende periode på minimum tre måneder for at få det bedste resultat. Herefter vil de fleste så kunne se en mærkbar forskel på dit hår, hud og negle, da du har øget dit indtag af vitaminer til hårvækst, neglesundhed og hudpleje.