Fri fragt på alle ordrer over 499kr*

Fuld tilfredshedsgaranti
Gælder for udvalgte mærker

Fri fragt ved køb over 499 kr*
til valgfri pakkeshop

Kunders databeskyttelse
Din data er sikker og beskyttet hos os

Sådan får du en god solbrændt kulør

Vi ved alle at hvis man elsker at opholde sig i solen, så kommer det med en pris og det endda en meget høj en. Længerevarende udsættelse for solen, uden at gøre noget for at beskytte sig, kan i værste tilfælde føre til hudkræft og hurtigt ældende hud. Det lyder umiddelbart rimeligt ubehageligt, men hvad så hvis du stadig gerne vil have en solbrændt kulør? Er det muligt at opnå den sunde glød som en der har været i solen, men uden skaden på huden? Det er det og vi vil herunder vise dig hvad du bør og ikke bør gøre for at få en flot solbrændt kulør.

Solbadning

Det bør du gøre

 • Undgå solen mellem 10 og 16
  Når du er på ferie et sted hvor det er solrigt, vil du naturligvis udnytte ethvert øjeblik og bruge alt tiden i solen. Det vil også give dig en dyb solbrændt kulør, men der medfølger også solbrændthed og skade på huden så det er ikke det værd. Det er altid bedst at begrænse din tid i solen til morgenen og aftener før kl. 10 og efter kl. 16. På den måde vil du stadig kunne få en flot kulør, men uden at bekymre dig lige så meget om skade på huden.
 • Brug solcreme med høj faktor
  Solcreme er en absolut nødvendighed og du bør ikke tro at du kan slippe af sted med ikke at bruge det – heller ikke når det kun er i kortere perioder. Det er også vigtigt at den solcreme du bruger har en høj nok faktor til at beskytte dig ordentligt. Dette afhænger af hvor i verden du er og hvor stærkt uv-indekset er. Kræftens bekæmpelse anbefaler SPF 15 i Danmark og mindst faktor 30 når uv-indekset kommer over 7, hvilket ofte sker i landene tættere på ækvator.
 • Husk at skifte side
  Hemmeligheden bag en god og jævn kulør er at sørge for at du bliver udsat for lige meget sollys over hele kroppen. Det betyder at du kan blive nødt til konstant at rulle rundt, men i det mindste kan du så sikre dig at din kulør er jævn og smuk.

Det bør du IKKE gøre

 • Brug ikke olie
  Det værste kvinder kan gøre på stranden er at smøre deres krop ind i olie. Selvom det er sandt at det får din krop til at skinne attraktivt i solen, beder du nærmest om en forbrænding. Når man tænker over det, er det præcis ligesom at riste dig selv i en ovn, så det er det modsatte af hvad du gerne vil gøre. Det kan være utroligt farligt, så gem babyolien væk og brug solcreme i stedet.
 • Fald ikke i søvn
  Vi er alle skyldige i at have gjort det på et eller andet tidspunkt og det er super nemt at falde i fælden. Du ligger på stranden, du er super afslappet, dine øjne lukker sig stille og rolig og du døser hen med den svage lyd af havet i baggrunden. Når du så vågner en times tid senere er den side der var i solen rød og det gør ondt at røre ved den. Tillykke – du har brændt dig selv. Få fat i noget Aloe Vera og lad det ikke ske igen.
 • Glem ikke at drikke vand
  Dehydrering er en reel bekymring når du bruger så meget tid i solen. Det kan være svært at holde væskerne friske, kolde og klar til drikke, men du bliver nødt til at holde øje med dit væskeindtag. Lige meget hvor irriterende det kan være at blive ved med at rejse sig for at lade vandet er alternativet solforbrændinger eller seriøse sundhedsproblemer der kan ende med en tur på hospitalet. Ordentlig hydrering bør være din primære bekymring samt solfaktor.

Selvbruner

Det bør du gøre

 • Eksfolier ordentligt
  Hvis du nogensinde har prøvet at bruge en selvbruner ved du at det er meget nemt for det endelige resultat at blive noget splattet og ujævnt, uanset hvor lang tid du prøver på at gøre det perfekt. Derfor bør du altid sørge for at din hud er hydreret, eksfolieret og forberedt, så selvbruneren kan give en jævn dækning og en ens farve. Hvis du ikke eksfolierer, vil de døde hudceller ikke tage farven ordentligt og du vil ende med en blanding af forskelligt farvet hud over hele kroppen.
 • Brug en tanning mitt
  Hvis vi holder os til emnet at få en jævn fordelt kulør, vil vi altid anbefale dig at bruge en tanning mitt. Hvorfor? For det første vil du have brug for noget til at hjælpe dig med at få selvbruneren fordelt ligeligt over kroppen. For det andet fordi selvbruner pletter alt hvad det kommer i kontakt med, inklusiv dine håndflader. For at undgå dette kan man investere i en tanning mitt, som mest af alt minder om en ovnhandske, men som i stedet er lavet til at fordele selvbruner ligeligt over kroppen.
 • Vælg den korrekte farve
  Selvbrunere kommer i flere forskellige farver og dybder og det er vigtigt at du vælger en som passer til din naturlige hudfarve og niveauet af kulør du ønsker at opnå. Mange laver den fejl at de vælger den mørkeste farve uden at tænke over det, men vær opmærksom på at det kan ende med at se unaturligt ud. Det er altid bedre at starte med den lyseste farve – specielt når du afprøver et nyt produkt. På den måde er der mindre risiko for uheldige overraskelser.

Det bør du IKKE gøre

 • Gå ikke i solarie
  Nu til dages ved alle efterhånden at solarier er en meget dårlig ide. Selvom de bliver markedsført som et alternativ til solens naturlige stråler, er de mindst lige så skadelige som UV-strålerne fra solen. Hold dig væk fra solarier og prøv dig i stedet frem med selvbrunere , hvis du ikke har lyst til at ligge ude i solen.
 • Barber dig ikke øjeblikkeligt før brug af selvbruner
  Selvom det er sandt at barbering både fungerer som hårfjerning og eksfoliering, kan bladene forårsage bittesmå snit på hudens overflade, hvor selvbruneren kan sive ned i og dermed stoppe dem fra at hele. Det kan faktisk gøre tingene meget værre og føre til slemme infektioner, så sørg for at barbere dagen inden.
 • Prøv ikke på at gøre det alene
  Det er svært nok at nå rundt og lyne din kjole selv, så prøv at forestil dig hvor meget sværere det er at sprede selvbruner over hele din ryg på steder du hverken kan nå eller se. Nogle gange har du ikke noget valg, men det mest ideelle er at du får din mand, kæreste eller ven til at hjælpe dig med de dele af ryggen du ikke selv kan nå. På den måde kan du sikre dig at få en jævn kulør på alle sider og ikke kun foran.

Anbefalede Produkter