Fri fragt på alle ordrer over 499kr*

Fuld tilfredshedsgaranti
Gælder for udvalgte mærker

Fri fragt ved køb over 499 kr*
til valgfri pakkeshop

Kunders databeskyttelse
Din data er sikker og beskyttet hos os

Hårpleje

Fedtet hår er naturligt – kom det til livs med naturlige produkter

Der findes mange ting, som kan være enten pinlige eller særligt ubehagelig at vise frem i offentligheden. En af disse ting kan være fedtet hår – særligt gældende for kvinder i teenageårene og kvinder med langt hår. Hvis du er kvinde, så kan du sikkert huske, hvordan det var som teenager. Frygten for bare at have en smule fedtet hår, selvom det er ganske naturlig i puberteten, og frygten for at alle de andre ville bemærke og synes, at du havde beskidt og ulækkert hår. Og derfor har du nok, som de fleste andre, vasket hår lidt for ofte for at undgå de ubehagelige situationer, hvor du føler, at alle taler om dig.

Mange oplever at fedtet hår bliver bedre med alderen, særligt når de finder den hårplejerutine og de produkter, der er specielt udviklet til deres hårtype og hudtype. En rutine, hvor både hår og hovedbund plejes, er ikke blot ideel for at sikre sundt og stærkt hår, det er også ideelt for at pleje netop dine unikke behov og sikre, at dit hår er smukt og flot hele dagen, uanset om du sidder på et kontor eller er på udendørseventyr.

Fedtet hår er noget de fleste søger at undgå, da det kan se beskidt og ulækkert ud

Hvorfor bliver mit hår fedtet?

Fedtet hår er hverken farligt eller unormalt at opleve. Det er resultatet af en naturlig proces i kroppen, hvor hårsækkene i hovedbunden udskiller talg, som er kroppens egen måde til at pleje hovedbund og hår. Talg er enormt vigtigt, da det er med til at sikre, at din hovedbund ikke revner eller bliver tør, så du hverken skal slås med irriteret, kløende hovedbund eller skæl, og ligeledes for at dit hår har glans og ikke knækker. Det er derfor vigtigt ikke at forsøge at stoppe kroppens egen produktion af talg, da du kan risikere at gøre mere skade end gavn – hvilket også er årsagen til, at for hyppig hårvask bør undgås, da shampoo kan bidrage til at tørre hovedbunden og hårsækkene ud.

Der kan være mange årsager til, at kroppen producerer en stor mængde talg, så dit hår hurtigere bliver fedtet. Den hyppigste og nok mest kendte er resultatet af hormoner i puberteten, som naturligt afbalanceres med alderen. Dog kan andre faktorer også påvirke, om du får fedtet hår. En del tror, at det skyldes dårlig hygiejne, men som beskrevet ovenfor er det en naturlig del af kroppens processer, og det er derfor ikke nødvendigvis mangel på hårvask, der er synderen.

Selvfølgelig kan det bidrage til fedtet hår, hvis du aldrig vasker det, eller hvis du har en meget aktiv livsstil, hvor du naturligt enten sveder eller bliver beskidt – eller, som nævnt, hvis du vasker dit hår for ofte eller med for voldsomme hårplejeprodukter eller for mange produkter til fedtet hår.

Men dine madvaner kan også påvirke, om du får fedtet hår! Sørg for at din kost er varieret og indeholder de rigtige vitaminer og mineraler, som dit hår og hovedbund skal bruge for at have en optimal sundhed. Du bør derfor både kigge på dine hårplejerutiner, hårplejeprodukter og mærke efter, hvordan du har det, for at finde frem til den bedste måde, så du bedst muligt kan håndtere fedtet hår og fedtet hovedbund.

Du kan let og enkelt håndtere fedtet hår med naturlige produkter, særligt designet til at pleje din hovedbund

Pleje til hovedbund og hår

Som du nok har gennemskuet, er der mange ting, du kan gøre for at komme fedtet hovedbund og fedtet hår til livs. Når du har gennemgået dine rutiner og produkter, kan du med fordel overveje, hvad du kan gøre mere skånsomt for at støtte kroppens naturlige processer i stedet for at bekæmpe dem – dette kan nemlig bidrage til endnu sundere hår på naturlig vis. Afhængigt at dine personlige behov kan du prøve nogle af følgende løsninger:

  • Brug naturlig hårpleje –hårprodukter, der baseret på naturlige ingredienser, og som er særligt designet til at pleje dit hår og hovedbund på en mild og naturlig måde
  • Undgå at vaske hår for ofte eller for sjældent – prøv dig frem og find den balance, der virker for din livsstil og dit hårs behov
  • Spis varieret og sørg for at få de vigtige vitaminer til håret – prøv eventuelt kosttilskud, hvor du let og simpelt kan få disse hårvitaminer dagligt
  • Brug ikke for varmt vand i badet, da dette kan skade hovedbunden

Gå på opdagelse og prøv dig frem, til du finder den rette rutine for dig og dit hår!