Fri fragt på alle ordrer over 499kr

Fuld tilfredshedsgaranti
Gælder for udvalgte mærker

Fri fragt ved køb over 499 kroner
Dør til dør-levering eller til valgfri pakkeshop

Kunders databeskyttelse
Din data er sikker og beskyttet hos os

Sådan får du naturligt flotte øjenbryn

Mange har problemer med sparsommelig hårvækst i sine øjenbryn, og kan derfor finde det svært at få de fyldige øjenbryn, som de kendte har. Hvis dette er et problem du selv har, kan det anbefales at læse videre, da vi her vil forklare hvordan du kommer ud over dette, og får det maksimale ud af dine sparsommelige øjenbryn samt hvordan du undgår at forværre din situation ved at anvende de bedst mulige produkter til dine øjenbryn.

Årsager til tynde øjenbryn

 1. Arv: Mange mennesker døjer med ’dårlige’ øjenbryn, fordi deres forældre har samme problem. Man har simpelthen arvet sine forældres gener i forhold til øjenbrynsvækst.
 2. Kemoterapi: Kræftbehandling er også en betydelig indflydelse på manglende øjenbryn, da kemobehandling som bekendt dræber alt hårvækst, inkluderende øjenbrynene. Der er ikke meget at gøre ved dette, da det jo er en naturlig konsekvens af et stort problem, som man har valgt at modtage behandling for. Man skal derfor ikke være ked af at øjenbrynene påvirkes af dette.
 3. Plukning: Problemet her, er at du gennem plukning af dine øjenbryn, risikerer at mindske deres vækst, således at de med tiden bliver ’dårligere’. Dette kan især skyldes, at du måske er begyndt at plukke øjenbryn i en tidlig alder. Det at man plukker øjenbryn, kan risikere i forskellige scenarier, som f.eks. indgroet hår, infektioner og skader på hårsækkene. Desuden kan det tage op til 6 uger for et øjenbrynhår at gro ud igen, så hav dette i baghovedet inden du finder pincetten frem.
 4. Dårlig kost: Præcis som dårlig kost kan påvirke din generelle hårvækst, kan den også spille ind på dine øjenbryns vækst og udseende. Sørg derfor for at du indtager rigelige mængder:
  • Jern og zink – findes f.eks. i magert kød (<10% fedt)
  • Vitamin D
  • Protein
  • Omega 3-fedtsyrer – findes i fed fisk som f.eks. laks
  • Biotin (Vitamin B7) – findes f.eks. i æg
  • Vitamin B12
 5. Alderdom: Efterhånden som kroppes ældes bliver hårpragten mindre. Dette gælder ikke kun håret på toppen af hovedet, men i høj grad også øjenbrynene. Det kan derfor være en fordel at gøre visse tiltag i sine yngre dage, således at man ikke rammes så hårdt i livets efterår. F.eks. kan man med fordel forsøge at leve en hverdag uden for meget stress, undgå for meget make-up på brynene, sørge for at fugte huden samt undgå at brynene kommer i kontakt med for varme elementer.
 6. Lavt stofskifte: Hvis man har et lavt stofskifte, kan det komme til udtryk gennem en øget vægt, træthed, en konstant følelse af kulde og hårtab. Den hyppigste årsag til lavt stofskifte, er jodmangel. Sørg derfor for at indtage rigeligt jod, for at minimere risikoen for lavt stofskifte.
 7. Medicin: Nogle medikamenter kan påvirke din hårvækst. Læs derfor indlægssedlen i pakken, da du på denne måde kan være opmærksom på konsekvensen, og ikke få mistanke om andre sygdomme, som kunne medføre til dine falmende øjenbryn.

Sådan skjuler du dine tynde øjenbryn

Brug en øjenbrynspen. Vælg en farve, der er en tone lysere end dine øjenbryn, og påtegn med fjerlignende strøg i hårenes vækstretning. Du kan også vælge, at købe en ’mascara’, der er lavet specifikt til tynde øjenbryn. Vi anbefaler at prøve Lash XLR8, der er en serum til vipper og bryn, designet til at hjælpe dig med at passe på dem.

Øjenbrynsskygge kan erstatte eller supplere en pen. Hvis du vælger at bruge en skygge, skal du gå med en farve der matcher dine bryns.

Du kan også vælge at barbere dine øjenbryn, for derefter at tegne dem op, hvis du har svært ved at skulle dække den smule øjenbryn du har, gennem en øjenbrynspen- eller skygge.

Hvis ingen af de ovennævnte forslag fanger din interesse, kan du som en sidste udvej vælge at få lavet en øjenbrynstatovering.

Vær dog opmærksom på, at hvis du vælger at lægge en form for make-up på brynene, så skal dette ikke gøres helt op ad spejlet, men med en vis afstand til dette, således at du selv får et indtryk af hvordan det ser ud på afstand.

Hvis du ønsker at forsøge, om dine bryn måske kan gro mere end forventet, kan det være en idé at barbere de særligt svagtvækstende områder, således at hårvæksten her øges.