Fri fragt på alle ordrer over 499kr*

Fuld tilfredshedsgaranti
Gælder for udvalgte mærker

Fri fragt ved køb over 499 kr*
til valgfri pakkeshop

Kunders databeskyttelse
Din data er sikker og beskyttet hos os

Fordelene ved at bruge økologisk shampoo

I denne artikel får du en dybdegående gennemgang af fordelene på økologisk shampoo i forhold til traditionel shampoo.

Vi ser på hvad der er i flaskerne, hvad du skal kigge efter og hvad det gør vi dit hår.

Når du har læst den artikel er langt bedre rustet til at træffe det rette valg af shampoo.

Resultatet er, at du får et sundt og smukt hår. Du vil også undgå at udsætte din hovedbund for unaturlige stoffer, der kan have en skadelig effekt.

Mindre risiko for hårtab

Økologisk shampoo fremmer en naturlig hårvækst ved at stimulere hårsækkene, der gør dit hår stærkere. Du kan se og det, når du kører en børste igennem håret, ved at du har trækker færre hår med ud. Dit hår vil føles blødere og sprudle af energi, der gør det nemmere for dig at style.

Når dit hår føles sundt, giver det bedre følelse af velvære.

Shampoo uden kemikalier stimulerer hårsækkene, der er med til forstærke hårvæksten.

Du reducerer dermed chancen for hårtab og blive tyndhåret, hvis du tænker langsigtet i dit shampoo-valg.

Så næste gang du læser nogle kryptiske ingredienser på flasken, er det vigtigste, at du sætter shampooen tilbage på hylden. Også selv om den er sat ned til halv pris. Det vil betale sig i det lange løb.

Uden sulfat

Sulfat bliver ikke tilføjet for at gøre dit hår renere, men for at skabe skummen. Jo mere skum, jo mere sulfat. Det er derfor du kan mærke, at dit hår kløer mere, når du bruger billig shampoo som skummer meget.

Modsat vil du opleve, at når du bruger økologisk shampoo, at der ikke er nogen synlig effekt, når du vasker dit hår. Derfor er det også normen, at folk der begynder at anvender shampoo,uden sulfur, hælder mere shampoo i håret. De tror ikke , at shampooen virker, fordi det ikke skummer. Det er samme tendens du ser med tandpasta. Skum-effekten har ikke nogen effekt for renlighed, men kun brugeroplevelsen.

Du skal derfor vælge en shampoo uden sulfat og silikone, fordi en shampoo med disse stoffer kan dehydrede dit hår og hovedbund med tiden.

Undgå unødvendige kemikalier

Når du står i supermarkedet og læser ingredienser på en flaske traditionel shampoo, vil sandsynligvis blandt andet kunne læse:

 • Formaldehyde
 • Ammonium Chloride
 • Silikone
 • Methylchloroisothiazolinone
 • Propylene Glycol
 • Sodium Lauryl Sulfater
 • Ammonium Lauryl Sulfat
 • Mureth Sulfat
 • Siloxaner
 • Derivatives of Lauryl Alkohol
 • Mureth Sulfate
 • Propylene Glycol (Antifreeze)
 • Olefin Sulfonate (Deodorized Kerosene)

Alle disse kryptiske navne har hver især en funktion. Ingen af dem giver dig et sundere hår eller mere glans. Det kan derimod frarøve dit hårs naturlige glans.

Undgå allergiske reaktioner

Økologisk shampoo indeholder hverken parabener, sulfater eller kunstige parfumer. I stedet er der tilsat naturlige, æteriske olier. Økologisk shampoo er skånsomt mod dig, der har allergi, så du slipper for at din hovedbund kradser, at du får udslæt og andre allergiske reaktioner.

Du skal ikke længere frygte at træde ud af badet og være rød langs hårlinjen eller rundt om øjnene, som du risikerer, hvis du bruger traditionel shampoo.

Når du vælger økologisk shampoo, vinker du samtidig farvel til en lang række kemiske stoffer til fordel for naturlige produkter. De naturlige ingredienser gør økologisk shampoo til et ultra brugervenligt produkt. De indeholder ingen unaturlige stoffer, som allergikere, eller folk med tendenser til allergi, skal være bange for at bruge.

Traditionelle shampooer, inklusiv de dyre, kan sætte dine fingernegle på overarbejde når hele din hovedbund klør.

I værste tilfælde kan de tvinge dig til at gå med højhalsede trøjer i flere dage. Der er utallige eksempler på folk der får udslæt langs hals og nakke, hvor deres hår er i berøring med deres hud, allerede timer efter, at de har vasket deres hår.

Desværre er der ingen garanti for jo dyrere shampoo, jo mindre er risikoen for allergiske reaktioner, da det afhænger fra person til person. Til gengæld er der en sammenhæng med hvor godt hår ser ud, og de hårprodukter du bruger.

Naturlig duft

Dit hår kommer til at dufte af naturlige produkter som kokosolie andre frugter. Den naturlige duft har en tiltrækkende effekt hos dem omkring dig.

Vores lugtesans er en stærk indikator, når vi skal bestemme os, om vi kan lide noget eller ej – inklusiv personer vi møder for første gang, der kan være afgørende, om vi vil se dem igen.

En økologisk shampoo får dit hår til at udsende en naturlig og mild aroma, der gør dig attraktiv hos andre mennesker.

Naturlig eller økologisk shampoo?

De forskellige typer shampoo er ikke ens.

Den største forskel er, at økologiske hårprodukter indeholder ikke kunstige tilsætningsstoffer, pesticider og andre genmodificerede kemikalier.

Naturligt shampoo indeholder en eller flere naturlige ingredienser, eksempelvis kokosnødolie, og bliver derfor klassificeret naturligt på samme måde som en banankage med 1 % banan ekstrakt, lovmæssigt, godt må blive betegnet som en banankage.

Det er vigtigt at forstå, at fordi en shampoo er økologisk eller naturlig, indeholder den ikke kun økologiske eller naturlige produkter. Ingredienserne behøver heller ikke eller være 100 % organiske produkter. Du kan altså godt kalde en shampoo for økologisk, hvis der blot en af ingredienserne er økologiske.

Årsagen til at de produkter shampooen indeholder ikke behøver at være 100 % organisk, er fordi det er umuligt at klassificere eksempelvis vand som organisk.

Vælg din shampoo, som du vælger din frisør

Fælles for en billig og en dyr frisør, er, at de begge kan klippe dit hår.

Forskellen på den billige er, at du har en større risiko for ikke at være tilfreds med din nye frisure - hverken nu eller om en måned.

En dyr, men sikkert også mere kvalificerede og raffineret, frisør er omhyggelig, kvalitetsbevidst hvor du går fra salonen og føler dig som en superstjerne.

Billig shampoo kan måske vaske urenheder ud af dit hår, men det plejer ikke dit hår.

Det efterlader ikke dit hår velduftende.

Det efterlader ikke din hovedbund velplejet.

Det efterlader ikke følelsen af at være blevet forkælet. Hvis du vil det bedste for dit hår nu og i, så vær kritisk med hvad du vasker dit hår med.

Tag et kig på vores store udvalg her