Fri fragt på alle ordrer over 499kr

Fuld tilfredshedsgaranti
Gælder for udvalgte mærker

Fri fragt ved køb over 499 kroner
Dør til dør-levering eller til valgfri pakkeshop

Kunders databeskyttelse
Din data er sikker og beskyttet hos os

Forskelle på glattejern og glattebørste

Der er mange forskelle mellem den nye form for hår glatning, glattebørsten, og den gamle måde, glattejernet.

Hvad er en glattebørste?

En glattebørste, er som navnet meget godt beskriver, en blanding af en børste og et glattejern. Det er en af de nyere opfindelser der virkelig kan bruges til noget og den virker!

Normalt vil man skulle rede sit hår igennem med en almindelig børste og derefter anvende et glattejern, men med en glattebørste får du klaret begge ting samtidig og skåner derved håret for unødig indgriben.

Dette gør også at du sparer en masse tid, når du på denne måde får klaret to ting på en gang. Man skal dog sørge for at håret er fri for knuder og andre filtreringer, så for at opnå det bedste resultat, anbefales det at rede det hurtigt igennem med en almindelig børste, hvis man har tendens til filtret hår.

Men man slipper for at skulle anvende en børste samtidig med glattejernet, hvilket gør hele processen en del lettere, da man kun skal holde på et redskab.

Hvad kan en glattebørste gøre for dig?

En glattebørste er særligt god til at behandle almindeligt, tyndt eller beskadiget hår. Hvis håret har tendens til at kruse, så kan en glattebørste være det ideelle redskab til at udjævne denne krusen. Grundet dens mildere måde at distribuere varmen på, kan den bruges dagligt og skåner stadig håret væsentligt.

Ydermere har en glattebørste en forholdsvis lav varme, og ingen hotspots, hvilket kraftigt reducerer risikoen for varmeskade og slidskade. Selvom varmen er lavere, er den bedre distribueret, og fungerer derfor lige så godt som et glattejern, og giver samme resultat på kortere tid og med mindre skade.

Langt de fleste glattebørster har en særlig ion-funktion, som sørger for at mindske statisk elektricitet i håret, og som derudover tilfører håret mere glans. Med glattebørsten bliver det også muligt at glatte håret helt inde ved hovedbunden, da børstens “hår” beskytter din hovedbund mod varmeskader.

Sidst men ikke mindst vil din glattebørste få håret til at se mere naturligt og fyldigt ud end et glattejern kunne, da der med glattebørsten både børstes og glattes på samme tid.

Hvordan virker en glattebørste?

  • Start med at tænde for din glattebørste og indstil temperaturen i henhold til brugsanvisningen. Temperaturen afhænger blandt andet af hvilken tykkelse hår du har. Vent til glattebørsten har den rette temperatur.
  • Børst først dit hår igennem med en almindelig børste, hvis du har tendens til at det filtrer meget eller er svært at rede ud. Eller brug en god balsam til dit hår, så du slipper for at kæmpe med at rede det ud.
  • Sørg for at dit hår er rent og tørt, præcis som når du skulle bruge dit glattejern. Hvis håret er vådt, kan det blive tørt og kedeligt og samtidig kan hårstråene blive ødelagt. Hvis dit hår er vådt, giver det også et dårligere resultat, og dit hår vil ikke blive ensartet glat over det hele.
  • Det er heller ikke særlig lækkert at børste skidt rundt i håret, så sørg for at det er rent og velplejet.
  • Hvis din glattebørste er blevet beskidt, som følge af at dit hår har været beskidt, eller af andre grunde, er det vigtigt at du gør den ren inden brug. Det kan du gøre med f.eks. en vatpind, så du kan komme ned mellem børste pindene. Læs også i brugsanvisningen til din glattebørste hvordan de anbefaler at du rengør din glattebørste.
  • Som med alle varmebehandlinger, anbefales det at anvende et varmebeskyttelses produkt, for at skåne dit hår.
  • Derefter børster du langsomt dit hår med børsten, der samtidig med at rede dit hår, gør det glat, blødt og glansfuldt. Start fra roden og børst i lange tag helt ud til spidsen. Afhængig af hårtype, vil det være forskelligt hvor meget hår du skal børste ad gangen, men det lærer du hurtigt ved at prøve dig frem.
  • Når du er færdig med at børste/glatte alt dit hår, bør du slukke for glattebørsten, også selvom den har autosluk-funktion.

Hvad kan et glattejern gøre for dig?

Et glattejern er særligt godt når det bruges på meget tykt og meget krøllet hår. Dette skyldes at denne slags hår er langt sværere at glatte, og derfor kræver en højere varme. Med et glattejern kommer håret mere direkte i kontakt med håret, og netop ved meget krøllet og tykt hår får du derfor et hurtigere og mere effektivt resultat.

Glattejernet er, alt andet lige, mere skadeligt end glattebørsten. Derudover er det også svært at få en frisure med volumen og fylde, med et almindeligt glattejern. Et glattejern får nemlig håret til at lægge sig meget fladt på dit hoved, og ikke blot glat. Varmen fra et glattejern rammer håret på en meget mere koncentreret måde, og derfor mere skadelig. Ofte presses glattejernet sammen om håret, for at få et endnu glattere resultat.

Det kan også være lidt møjsommeligt at glatte sit hår med glattejern, da det er meget tydeligt hvilke områder der er glattet eller ej. Her giver glattebørsten et mere naturligt resultat som ikke vil være helt så tidskrævende og kræver så meget omhyggelighed.

Sådan bruger du et glattejern

Først og fremmest skal du altid bruge varmebeskyttelse når du bruger et glattejern. Dette er essentielt, hvis ikke du vil skade dit hår unødigt.

Derefter er det vigtigt at du bruger glattejernet rigtigt. Først opdeles håret i fem sektioner, med to bagtil, to foran, og en sektion på toppen af hovedet.

Du starter fra rødderne, og arbejder dig ned mod spidserne. Det er vigtigt at du bruger samme hastighed og varme, for at få et jævnt resultat. Et lille tip er at jo mindre dine sektioner er, jo glattere bliver dit hår.

Hvorfor skal jeg vælge en glattebørste?

Det er lidt en smagssag om du foretrækker en glattebørste fremfor en almindelig børste i kombination med et almindeligt glattejern, og i den sidste ende er det dig der skal tage det valg.

Et glattejern består af nogle keramiske plader, der ved hjælp af varme glatter dit hår. En glattebørste består også af keramiske plader, de sidder dog på hver "børstepind" og fordeler dermed varmen meget bedre i dit hår, hvilket i sidste ende er mere skånsomt for håret. Du hiver heller ikke i håret, som man gør med et almindeligt glattejern og det er derfor en meget mere skånsom bevægelse at børste håret med en glattebørste.

En anden fordel ved en glattebørste er at man ikke kan komme til at lave "knæk" eller "hak" i håret. Dette kan ske hvis man holder et glattejern i en forkert vinkel på håret og helt oppe ved hovedbunden. Med glattebørsten sker dette ikke, da de keramiske varmeplader er fordelt i hele børsten og derved ikke kan lave en kant på samme måde.

Så alt i alt, er en glattebørste en avanceret hårbørste med indbygget glattejern.

Hvorfor er glat hår moderne?

Det er moderne at have sundt hår, og hvis ikke dette kan opnås, så bare hår der ser sundt ud. Hår der bliver glattet er sundt og glansfuldt ud på grund af varmen fra glattebørsten eller -jernet. Dette er en sikker grund til at glattet hår aldrig går af mode.

For yderligere beskyttelse af dit hår, anbefales det at du ikke køber alt for billige glattejern, da disse ofte ikke har en beskyttende overflade. De lidt dyrere glattejern har denne beskyttelses overflade, og bruger oftere de mindre skadelige keramiske plader, frem for plader af jern.

Et billigt glattejern af dårlig kvalitet kan lede til så voldsom hårskade at håret simpelthen knækker af. Så er det en lille pris at betale, at købe et lidt dyrere produkt, og sikre sit hår den bedste behandling.

En god grund til at glattejern og glattebørster aldrig rigtigt vil gå af mode, er at de ikke længere kun er populære blandt kvinder, men også blandt mænd, som gerne vil glatte deres pandehår eller slippe af med deres krøller.