emaerket

FORSKELLE PÅ GLATTEJERN OG GLATTEBØRSTE | HVORFOR ER GLAT HÅR KLASSISK

Der er mange forskelle mellem den nye form for hårglatning, nemlig glattebørsten, og den gamle måde, glattejernet.

Hvad kan en glattebørste gøre for dig?

En glattebørste er særligt god til at behandle almindeligt, tyndt eller beskadiget hår, som har tendens til at kruse, så kan en glattebørste være det ideelle redskab til at udjævne denne krusen. Grundet dens mildere måde at distribuere varmen på, kan den bruges dagligt og skåner stadig håret væsentligt.

Ydermere har en glattebørste en forholdsvis lav varme, og ingen hotspots, hvilket kraftigt reducerer risikoen for varmeskade og slidskade. Selvom varmen er lavere, er den bedre distribueret, og fungerer derfor lige så godt som et glattejern, og giver samme resultat på kortere tid og med mindre skade.

Langt de fleste glattebørster har en særlig ion-funktion, som sørger for at mindske statisk elektricitet i håret, og som derudover tilfører håret mere glans. Med glattebørsten bliver det også muligt at glatte håret helt inde ved hovedbunden, da børstens “hår” beskytter din hovedbund mod varmeskader.

Sidst men ikke mindst vil din glattebørste få håret til at se mere naturligt og fyldigt ud end et glattejern kunne, da der med glattebørsten både børstes og glattes på samme tid.

Hvad kan et glattejern gøre for dig?

Et glattejern er særligt godt når det bruges på meget tykt og meget krøllet hår. Dette skyldes at denne slags hår er langt sværere at glatte, og derfor kræver en højere varme. Med et glattejern kommer håret mere direkte i kontakt med håret, og netop ved meget krøllet og tykt hår får du derfor et hurtigere og mere effektivt resultat.

Glattejernet er, alt andet lige, mere skadeligt end glattebørsten. Derudover er det også svært at få en frisure med volumen og fylde, med et almindeligt glattejern. Et glattejern får nemlig håret til at lægge sig meget fladt på dit hoved, og ikke blot glat. Varmen fra et glattejern rammer håret på en meget mere koncenteret måde, og derfor mere skadelig. Ofte presses glattejernet sammen om håret, for at få et endnu glattere resultat.

Det kan også være lidt møjsommeligt at glatte sit hår med glattejern, da det er meget tydeligt hvilke områder der er glattet eller ej. Her giver glattebørsten et mere naturligt resultat som ikke vil være helt så tidskrævende og kræve så meget omhyggelighed.

Sådan bruger du en glattebørste

Først skal du sørge for at dit hår er helt tørt, før du bruger din glattebørste. Hvis ikke håret er tørt, opnås det optimale resultat ikke, og dit hår vil ikke fremstå som værende jævnt glattet.

For at undgå filtre og sikre en jævn glatning, skal håret altid redes igennem med en almindelig børste før det glattes.

Sørg for at dit hår er jævnt fordelt mellem børstens pigge, og at håret kommer helt ind til børstens bund. Her kan det hjælpe at holde fast i hårets spidser. Red håret langsomt igennem.

Glattebørsten kan bruges på både yder- og indersiden af håret.

Sådan bruger du et glattejern

Først og fremmest skal du altid bruge varmebeskyttelse når du bruger et glattejern. Dette er essentielt, hvis ikke du vil skade dit hår unødigt.

Derefter er det vigtigt at du bruger glattejernet rigtigt. Først opdeles håret i fem sektioner, med to bagtil, to foran, og en sektion på toppen af hovedet.

Du starter fra rødderne, og arbejder dig ned mod spidserne. Det er vigtigt at du bruger samme hastighed og varme, for at få et jævnt resultat. Et lille tip er at jo mindre dine sektioner er, jo glattere bliver dit hår.

Hvorfor er glat hår moderne?

Det er moderne at have sundt hår, og hvis ikke dette kan opnås, så bare hår der ser sundt ud. Hår der bliver glattet er sundt og glansfuldt ud på grund af varmen fra glattebørsten eller -jernet. Dette er en sikker grund til at glattet hår aldrig går af mode.

Hvad man skal tænke over når man glatter sit hår, er at glattejernet ikke skader håret mere end en føntørring, så længe man sørger for at bruge et varmebeskyttende produkt i håret, inden varmelegemet kommer i kontakt med håret.

For yderligere beskyttelse af dit hår, anbefales det at du ikke køber alt for billige glattejern, da disse ofte ikke har en beskyttende overflade. De lidt dyrere glattejern har denne beskyttelsesoverflade, og bruger oftere de mindre skadelige keramikplader, frem for plader af jern.

Et billigt glattejern af dårlig kvalitet kan lede til så voldsom hårskade at håret simpelthen knækker af. Så er det en lille pris at betale, at købe et lidt dyrere produkt, og sikre sit hår den bedste behandling.

En god grund til at glattejern og glattebørster aldrig rigtigt vil gå af mode, er at de ikke længere kun er populære blandt kvinder, men også blandt mænd, som gerne vil glatte deres pandehår eller slippe af med deres krøller.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev