Fri fragt på alle ordrer over 499kr*

Fuld tilfredshedsgaranti
Gælder for udvalgte mærker

Fri fragt ved køb over 499 kr*
til valgfri pakkeshop

Kunders databeskyttelse
Din data er sikker og beskyttet hos os

Sådan gror man et tykkere skæg

Kvinder har håret på deres hoved som kronen på deres værk men skønhedsidealer siger at det tilsvarende hos mænd er deres skæg. Der har aldrig eksisteret en mand som ikke er stolt over sit skæg. Det er loddent, det er mandligt, det er majestætisk og han har selv groet det! Skæg er det ultimative symbol på maskulinitet og er en af de første ting du lægger mærke til hos en mand. Der er forskellige meninger om hvorvidt kvinder faktisk kan lide skæg, men om du elsker eller hader dem, er skæg kommet for at blive. Hvis du nogensinde har undret dig over hvordan du kan gro et tykkere skæg er dette stedet for dig.

Fakta om skæg

For det første bør du have i tankerne at, ligesom arveligt hårtab, kan skæggets tykkelse også være arveligt. Nogle mænd kan gro lange, fulde, tykke skæg i deres teenageår, mens andre vil gå helt ind i deres 40’ere med sparsomme og tynde skæg. Det er bare naturens egen ondskabsfulde joke. Men det faktum at du er blevet givet det dårlige arvelige kort betyder ikke nødvendigvis at der ikke er noget du kan gøre ved det.

Lad os lige med det samme slå fast, at rygtet om at nogle mænd gros hår hurtigere end andre på ingen måde er sandt. Deres (skæg) hår kan dog være tykkere, tættere eller mørkere hvilket kan betyde at det bliver tydeligt hurtigere. Hvis du har fine, sparsomme, lyse hår kan det tage længere tid før de former sig til noget man kan kalde et skæg.

Før du begiver dig ud på denne rejse, er det vigtigt at du er klar over at du kan få brug for seriøs tålmodighed. Denne proces kan teste dig på mange forskellige måder, fordi du kommer til at blive utålmodig, have kløe og til tider blive skuffet. Men det er alt sammen med et større formål, for når du kommer ud på den anden siden, vil du være et nyt, skægget dig. Rimeligt sejt, ikke?

1. Eksfolier

Vi ved ikke hvordan din nuværende plejerutine ser ud, men hvis ikke du anvender ansigtseksfoliering er det på tide at begynde på det. Det eneste du skal bruge er et eksfolierende produkt, som du kan bruge på dit ansigt og komme af med laget af døde hudceller, som står mellem dig og et overdådigt skæg. Hvorfor? Håret begynder at gro, men hvis der ligger døde hudceller på huden vil det ikke have nogle steder at komme ud. I stedet vil det blive til indgroet hår, og vil gøre dit liv ulykkeligt. Hjælp de små hår med at komme igennem ved at fjerne barrieren af døde hudceller.

Pro tip: Du behøver ikke investere i nogle dyre og fancy hudplejeprodukter. En helt normal ansigtsscrub kan sagtens klare det. Det vigtige er bare at du får fjernet de døde hudceller.

2. Lav en kostændring

Du vidste vel allerede at vi ville bringe dette på banen og her er det så: du bliver nødt til at spise bedre. Det vil selvfølgelig forbedrer din sundhed, give dig mere energi og ændre din generelle attitude, men for en gangs skyld er det ikke pointen. Pointen her er at du skal bruge vitaminer og mineraler som findes i sunde fødevarer som æg, grønkål og andre grøntsager. En sund kost som er rig på frugt, grøntsager og protein vil give dig det boost du skal bruge og vil forbedre skæggets vækst. Tænk på det som om at du putter det rigtige brændstof i en maskine, som producerer hårene til dit nye skæg.

Pro tip: Hvis du leder efter en opskriftsbog eller lignende online burde du kunne finde diæter som er specielt sammensat til at stimulere og understøtte hårvækst. Hold fast på den i et stykke tid og du burde begynde at se resultater.

3. Tag hårvækstssupplementer

Den åbenlyse løsning når det kommer til manglende hårvækst er at gå efter kosttilskud eller endda specifikke hårvækstsbehandlinger. Biotin, collagen og koffein er de ingredienser med de bedste resultater og anmeldelser. Du vil også få brug for et boost af zinc, jern, selenium, D-vitamin, B-vitamin og E-vitamin. Der er også vitaminer, som er specielt udviklet til at forbedre skægvækst og sundhed, så du burde måske tage et kig på noget i den stil.

Pro tip: Husk at enhver behandling du påbegynder vil blive nødt til at køre i mindst 3 måneder. Det er faktisk anbefalet at du holder dig til det mellem 6 og 12 måneder hvis du vil give det en fair chance for at give dig gode resultater. Det er på ingen måde øjeblikkelig tilfredsstillelse du får ved kosttilskud, så du bliver nødt til at være tålmodig.

4. Eliminer stress

Hvis du bare vidste hvor meget skade stress kan gøre. Hårtab er en velkendt effekt af stress, så du bør vide at du ikke gør dig selv en tjeneste hvis du begynder at blive stresset over at gro et skæg. Tag et skridt tilbage og slap af for gangs skyld. Kontoret vil ikke kollapse uden dig der og din familie vil stadig være på nakken af dig når du kommer tilbage. I mellemtiden bør du holde tankerne fra ting som dette.

Pro tip: Du kan måske overveje at undersøge forskellige stress reducerende teknikker som stressbolde eller en af de optagelser med afslappende og fedtfyldte lyde. Hvad er mere stimulerende for dit skæg end lyden er bølger der hamrer mod stranden?

5. Skab en skægplejerutine

Hvis du forventer alle hår på din krop til at gro der hvor du gerne vil have det og hvordan du gerne vil have det bliver du nødt til at lægge en indsats i det og begynde at vedligeholde det. I dette tilfælde betyder det at du bliver nødt til aktivt at pleje dit skæg med skægolier og rede det forsigtigt så det bliver ved med at se godt og sundt ud. Det kan godt være irriterende, men tænkt på alle de fordele du kan få ved blot at løbe en kam gennem det og påføre en lotion. Tag et kig på Eco Masters Skægolie hvis du er i tvivl om hvilken skægolie du skal vælge.

Pro tip: Skægplejeprodukter er meget populære lige nu, så tag dig tid til at se hele kollektionen på Lé Luna igennem. Dem som er lidt mere fancy dufter bedre og vil nok også have en bedre tekstur, men i sidste ende gør de alle det samme.