Fri fragt på alle ordrer over 499kr*

Fuld tilfredshedsgaranti
Gælder for udvalgte mærker

Fri fragt ved køb over 499 kr*
til valgfri pakkeshop

Kunders databeskyttelse
Din data er sikker og beskyttet hos os

Hårplejeråd til mænd

Det er sandt at kort hår kræver mindre vedligeholdelse end langt hår, hvilket er en af grundene til at mange mænd typisk foretrækker kort hår. Det skal bare vaskes og så kører det. Det er dog ikke helt rigtigt. Bare fordi dit hår er kort, betyder det ikke at du ikke skal passe godt på det. Endnu mere hvis du har langt hår. Hvis du har svært ved at finde hårplejeråd til mænd er du kommet til det rette sted.

Trin 1: Klip dit hår

For det første, vil jeg ikke anbefale dig at klippe dit eget hår. Der er alt for mange ting som kan gå galt bare for at spare et par hundrede kroner og en halv time. Du bør heller ikke få konen eller kæresten til at gøre det, medmindre hun er professionel frisør. Hvis du vil have dit hår til at se godt ud, bliver du nødt til at gå til en rigtig stylist eller frisør, som ved hvad hun eller hun laver.

Men din del af ansvaret stopper ikke når du sætter dig i frisørstolen. Du bliver nødt til at vide hvad du vil bede om når du blive klippet. ”Kort” er ikke en frisure eller særlig specifik beskrivelse at give sin frisør. Du bør klart have lagt en plan for din frisure når du kommer ned til frisøren, så du kan give ham eller hende instruktioner som ”længere på toppen og kort på siderne” eller ”uden bakkenbarter”. Når du har en idé om hvordan din frisure gerne skal se ud og fortæller din frisør om det i detaljer, er der også mindre chance for at du går skuffet derfra.

Pro tip: Lad være med at gå til den billigste frisør i byen. Du får hvad du betaler for hos frisøren og du vil blive overrasket over hvilken forskel det kan have på dit hår at det bliver klippet ordentligt.

Trin 2: Vask din manke

Ikke engang vaskning af dit hår er så ligetil, som man går og tror. Vidste du for eksempel at de fleste vasker deres hår forkert? Det første du skal gøre, er at vælge den rigtige shampoo til dine behov. Er din hovedbund tør eller fedtet? Har du skæl? Er dit hår blevet farvet? Alt dette og mere til er noget du bør tage stilling til når du skal vælge shampoo.

Hvor tit du skal vaske dit hår, afhænger af din hårtype og hvorvidt du bruger styling produkter. Normalt bør du vaske dit hår hver 2-3 dage men oftere hvis du har en fedtet hovedbund og mindre ofte hvis du har en tør hovedbund.

Generelt set bør du lade dit hår være i en dags tid for at sikre at de naturlige olier i hovedbunden har tid til at pleje dit hår ordentligt.

Pro tip: Hvis du bruger styling produkter hver dag, har du sandsynligvis brug for at vaske dit hår dagligt. Ophobning af produkter kan gøre dit hår ustyrligt og skade din hovedbund.

Trin 3: Brug balsam

Ja, balsam er uundværligt, også for mænd. Det virker overflødigt, men balsams evne til at pleje dit hår, sørger for at det fremstår så sundt som muligt. Ligesom de ofte står på bøtterne, vil balsam pleje dit hår og hjælpe det med at fastholde fugt. Det du bør huske når du bruger balsam er, at rette det mod hårets spidser, da for meget balsam i hovedbunden kan have den modsatte effekt og give dig fedtet hår.

Ligesom shampoo, kommer balsam i mange forskellige typer, som passer til forskellige behov. Selvfølgelig er behovet for balsam ikke så stort til kort hår, da du klipper spidserne af forholdsvis ofte og de derfor ikke når at blive skadede. Du bør dog stadig bruge en passende balsam (til fint hår, til skadet hår, til hår der mangler glans, osv.) mindst et par gange om ugen.

Pro tip: Hvis du føler at dit hår virker for fedtet efter balsam, kan du prøve at bytte om på rækkefølgen og bruge balsam først og så shampoo efter. Dette vil stadig fugte og pleje dit hår, men shampooen vil vaske overskydende fedt og olie af.

Trin 4: Tørre dit hår

De fleste mænd tørrer bare deres hår med et håndklæde og intet andet, men dette er langt fra den bedste måde at gøre det på. For det første, betyder at dit hår lufttørrer i den form og tekstur som det selv vil, hvilket giver dig en del mere arbejde senere når du skal prøve at style det. Hvorfor bekæmpe hårets tekstur, når du kan fontørre det til den form du gerne vil have det i?

Brug en føntørrer og en kam til at tæmme dit hår og få det til at se ud som du gerne vil. Hvis du f.eks. godt kan lide at have dit hår fejet tilbage, er det meget nemmere at tvinge håret til det med en kam og en fontørrer end kæmpestore mængder gel. For kort hår bør det ikke tage mere end et par minutter at tørre håret på denne måde, og vil give dig meget mere magt over hvor god en hårdag du får. Husk dog ikke at holde føntørreren for tæt på hovedbunden.

Pro tip: Hvis du bruger overdreven varme på dit hår over en længere periode, kan det tage skade. Det anbefales derfor at holde føntørreren mindst 20 cm væk og lade være med at bruge den højeste varmeindstilling, medmindre du gerne vil udtørre eller stege dit hår.

Trin 5: Færdiggøre din frisure

Nu kommer den sjove del: styling! Som tidligere nævnt, burde du allerede have lagt fundamentet mens du tørrede dit hår, så du burde ikke skulle arbejde særligt hår for at skabe den frisure du gerne vil have. Styling handler mere om at lægge sidste hånd på værket og sikre at din frisure kan fastholdes hele dagen igennem. Husk på, at når du har sat dit hår, bør du undgå at røre ved det, da det kan føre til at håret mister form og fylde og giver dig slapt og rodet hår inden dagen er omme.

Alt efter hvilket look du går efter og din hårtype, er der flere produkter som du kan bruge i forskellige prisklasser:

  • Hårgelé
  • Hårpomade
  • Hårmousse
  • Hårspray
  • Hårvoks
  • Hårolie

Pro tip: Brug mindre end du tror du har brug for. Brug bare en lille smule (på størrelse med en ærte i din håndflade) og arbejd med det. Du kan altid tilføje mere hvis du har brug for det, men det er hel del sværere at få produkterne ud af håret igen hvis du pludselig står med for meget i håret en tidlig morgen.