Fri fragt på alle ordrer over 499kr*

Fuld tilfredshedsgaranti
Gælder for udvalgte mærker

Fri fragt ved køb over 499 kr*
til valgfri pakkeshop

Kunders databeskyttelse
Din data er sikker og beskyttet hos os

Den perfekte hudplejerutine til mænd

Du er aldrig for gammel eller for ung til at starte en daglig hudplejerutine. Der er ikke noget forgæves eller feminint ved at have en god hudplejerutine. Mange mænd tror, at hudpleje kun er nødvendigt, når de har et specifikt problem - akne, rødme, rynker eller andre typiske hudplejeproblemer. Visse hudpleje produkter til mænd og en god daglig hudplejerutine kan forhindre hudproblemer i at opstå i første omgang.

Kend din hudtype

De fleste mænd kender ikke deres hudtype. At lære din hudtype at kende er det første skridt mod at tage sig af din hud. Tænk over hvilken af følgende fem basale hudtyper, der minder mest om din egen.

  • Normal hud: Din hud forbliver olie-fri det meste af dagen og bliver ikke let irriteret eller tør. Akne er sjældent et problem.
  • Fedtet hud: Din hud har olieagtige pletter og en naturlig glans. Du får ofte akne.
  • Tør eller følsom hud: Din hud bliver let irriteret overalt og føles ofte stram eller tør.
  • Kombineret hud: Forestil dig, at dit ansigt har en "T" på sig. Den vandrette streg går over din pande og den lodrette stang løber ned til næsens spids. Dette kaldes T-zonen. Mænd, der har kombineret hud, har en olieagtig T-zone, men tør eller følsom hud på resten af deres ansigt, herunder primært på kinderne.
  • Aldrende hud: Din hud er rynket og har alderspletter. Du har brugt mange år på ikke at tage dig af din hud.

Daglig hudplejerutine

Det kan være svært at vide, hvilke områder der er særligt vigtige for at opretholde en god hudplejerutine. Nedenfor er de vigtigste områder beskrevet – nemlig rengøring af huden, eksfoliering og påføring af creme.

Rengør dit ansigt

Hver morgen og aften skal du vaske dit ansigt med en ansigtsrens beregnet til mænd og din hudtype. Rengøring om morgenen sikrer, at du fjerner sløv hud og urenheder. Rengøring om aftenen forhindrer olie og andre pore-tilstoppende bakterier i at sidde i dit ansigt hele natten.

Når du anvender ansigtsrens, skal du gnide den ind i huden i forsigtige cirkler. Når du er færdig, skyld med koldt vand for at lukke porerne og tør derefter huden. Gnid aldrig dit ansigt tørt, da dette fremmer forekomsten af rynker.

Vask aldrig dit ansigt med almindelig sæbe, da de tilsatte ingredienser er hårde for ansigtet.

Overvask af huden skaber overskydende olie. Du skal derfor ikke vaske din hud mere end 2 gange dagligt.

Eksfoliering eller skrub af ansigtet

Eksfoliering eller skrub af dit ansigt skal gøres 1 - 3 gange om ugen efter rensning af dit ansigt, afhængigt af din hudtype. Mænd med fedtet hud skal bruge en ansigtsskrub oftere, mens mænd med følsom eller tør hud skal gøre det mindre ofte.

Eksfoliering fjerner døde hudceller og hjælper nye, sundere hudceller med at komme frem.

Før en barbering skal du skrubbe barberingsområdet. Dette modvirker indgroede hår.

Brug af en ansigtsskrub er meget som at bruge en ansigtsrens. Gør blot dit ansigt vådt med varmt vand og brug en lille mængde af skrubben. Gnid forsigtigt skrubben ind i huden i cirkler og fokuser på områder, hvor død hud primært forekommer, herunder især næse og pande. Når du er færdig, skyld med koldt vand og lad dit ansigt tørre.

Brug aldrig en skrub mere end maksimalt en gang om dagen og hold dig helst til 1-3 gange om ugen. Overbrug af en ansigtsskrub kan forårsage tørhed, irritation og overskydende olieproduktion.

Påføring af creme

At sikre at ansigtet får nok hydrering og fugt er vigtigt for at opretholde en god hudpleje. Det er dertil yderst nemt, da du blot skal anvende en ansigtsfugtighedscreme på huden. At benytte en fugtighedscreme giver adskillige fordele. Det gør huden fastere, forhindrer vandtab og har en anti-aging effekt. Efterhånden som du bliver ældre, hvilket også gør sig gældende i 20’erne, kan dine hudceller ikke holde så meget fugt som de plejede. Dette er for det meste fordi din krop producerer færre hudproteiner, herunder kollagen. Fugtgivende cremer leverer hydrering og essentielle næringsstoffer til hudcellerne. Denne process er også vigtig efter barbering. Derfor kan du tit købe sæt med hudplejeprodukter der ønsker at fugtgive huden i dybden.

Efter vask, eventuel eksfoliering og grundig tørrelse af dit ansigt, skal du påføre en ansigtsfugtighedscreme til mænd over hele dit ansigt. Sørg for ikke at benytte cremen i øjnene.

Du har kun brug for en lille smule creme og det er ikke nødvendigt at gnide det kraftigt ind i huden. Det er vigtigt, at du også benytter en fugtighedscreme, selvom du har fedtet hud.