emaerket

OM GLATTEBØRSTEN OG HVORFOR DEN ER BEDRE END GLATTEJERNET

Hvad er en glattebørste?

En glattebørste, er som navnet meget godt beskriver, en blanding af en børste og et glattejern. Det er en af de nyere opfindelser der virkelig kan bruges til noget og den virker!

Normalt vil man skulle rede sit hår igennem med en almindelig børste og derefter anvende et glattejern, men med en glattebørste får du klaret begge ting samtidig og skåner derved håret for unødig indgriben.

Dette gør også at du sparer en masse tid, når du på denne måde får klaret to ting på en gang. Man skal dog sørge for at håret er fri for knuder og andre filtreringer, så for at opnå det bedste resultat, anbefales det at rede det hurtigt igennem med en almindelig børste, hvis man har tendens til filtret hår.

Men man slipper for at skulle anvende en børste samtidig med glattejernet, hvilket gør hele processen en del lettere, da man kun skal holde på et redskab.

Hvordan virker en glattebørste?

  • Start med at tænde for din glattebørste og indstil temperaturen i henhold til brugsanvisningen. Temperaturen afhænger blandt andet af hvilken tykkelse hår du har. Vent til glattebørsten har den rette temperatur.
  • Børst først dit hår igennem med en almindelig børste, hvis du har tendens til at det filtrer meget eller er svært at rede ud. Eller brug en god balsam til dit hår, så du slipper for at kæmpe med at rede det ud.
  • Sørg for at dit hår er rent og tørt, præcis som når du skulle bruge dit glattejern. Hvis håret er vådt, kan det blive tørt og kedeligt og samtidig kan hårstråene blive ødelagt. Hvis dit hår er vådt, giver det også et dårligere resultat, og dit hår vil ikke blive ensartet glat over det hele.
  • Det er heller ikke særlig lækkert at børste skidt rundt i håret, så sørg for at det er rent og velplejet.
  • Hvis din glattebørste er blevet beskidt, som følge af at dit hår har været beskidt, eller af andre grunde, er det vigtigt at du gør den ren inden brug. Det kan du gøre med f.eks. en vatpind, så du kan komme ned mellem børstepindene. Læs også i brugsanvisningen til din glattebørste hvordan de anbefaler at du rengør din glattebørste.
  • Som med alle varmebehandlinger, anbefales det at anvende et varmebeskyttelsesprodukt, for at skåne dit hår.
  • Derefter børster du langsomt dit hår med børsten, der samtidig med at rede dit hår, gør det glat, blødt og glansfuldt. Start fra roden og børst i lange tag helt ud til spidsen. Afhængig af hårtype, vil det være forskelligt hvor meget hår du skal børste ad gangen, men det lærer du hurtigt ved at prøve dig frem.
  • Når du er færdig med at børste/glatte alt dit hår, bør du slukke for glattebørsten, også selvom den har autosluk-funktion.

Hvorfor skal jeg vælge en glattebørste?

Det er lidt en smagssag om du foretrækker en glattebørste fremfor en almindelig børste i kombination med et almindeligt glattejern, og i den sidste ende er det dig der skal tage det valg.

Et glattejern består af nogle keramiske plader, der ved hjælp af varme glatter dit hår. En glattebørste består også af keramiske plader, de sidder dog på hver "børstepind" og fordeler dermed varmen meget bedre i dit hår, hvilket i sidste ende er mere skånsomt for håret. Du hiver heller ikke i håret, som man gør med et almindeligt glattejern og det er derfor en meget mere skånsom bevægelse at børste håret med en glattebørste.

En anden fordel ved en glattebørste er at man ikke kan komme til at lave "knæk" eller "hak" i håret. Dette kan ske hvis man holder et glattejern i en forkert vinkel på håret og helt oppe ved hovedbunden. Med glattebørsten sker dette ikke, da de keramiske varmeplader er fordelt i hele børsten og derved ikke kan lave en kant på samme måde.

Så alt i alt, er en glattebørste en avanceret hårbørste med indbygget glattejern.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev