Fri fragt på alle ordrer over 499kr*

Fuld tilfredshedsgaranti
Gælder for udvalgte mærker

Fri fragt ved køb over 499 kr*
til valgfri pakkeshop

Kunders databeskyttelse
Din data er sikker og beskyttet hos os

Hårpleje

Hvordan behandler jeg tyndt hår?

Hvordan føles det, hvis du kører fingrene igennem håret? Er det en behagelige følelse af tykt, blødt og stærkt hår, der bringer et smil på dine læber? Eller føles håret slidt, tyndt og tørt, og sidder der efterladte hår mellem fingrene efterfølgende? Hvis din oplevelse minder mest om sidstnævnte, så kan du føle dig tryg ved at vide, at der er hjælp at hente. Selvom hårtab kan opleves som noget, der er pinligt og give dig lyst til at skjule det, så har du ingen grund til dette.

Tyndt hår skyldes ofte hårtab, som hverken er farligt eller unormalt! Det er faktisk noget, som størstedelen oplever før eller siden, og det er en ganske naturlig reaktion på enten aldring eller vores omgivelser. Men fordi vi lever i en verden, hvor det handler om at se godt ud og bevare sin ungdom, gør vi alt for at have fyldigt, sundt og glødende hår – og derfor også alt for at undgå det modsatte.

Afhængigt af hvor slemt hårtabet er, findes der utallige behandlinger eller metoder til at håndtere det tynde hår på. Nogle får lavet hårtransplantationer for at få en permanent løsning, mens andre enten bruger paryk eller får hårextensions som en hurtigere løsning. Dette er dog i højere grad løsninger på voldsomt hårtab, der typisk vil være forårsaget af enten sygdom eller genetik. Heldigvis findes der også et utal af behandlingsmetoder til at håndtere mildere hårtab, som er ganske naturligt at opleve.

Tyndt hår kan være en ubehagelig oplevelse for mange, da det kan være tydeligt, hvis hårtabet er så voldsomt at hovedbunden kan ses

Hvorfor får du tyndt hår?

1. Genetik

Tyndt hår er noget, de fleste oplever, også uden at det behøver at være relateret til en decideret sygdom eller reaktion på medicin – særligt hvis du genetisk er skandinaver, da denne genpulje i højere grad er disponeret til finere hår, der meget let kan fremstå tyndt. Tyndt hår i sig selv kan være resultatet af hårtab, men også være resultatet af af naturlige processer i kroppen, som ændres med alderen. Dette skyldes, at hårsækkene bliver mindre med alderen, og derfor vil håret både vokse langsommere og blive tyndere og mere skrøbeligt. Tyndt hår er derfor til dels noget, du kan være særligt disponibel overfor grundet dine gener (kig på dine forældre – har de tyndt hår? Så er risikoen for at du får det ret stor) og grundet naturlig aldring.

2. Velvære og kropspleje

Derudover kan tyndt hår også være et resultat af dit generelle helbred. Er du stresset? Er du ængstelig? Har du så travlt, at du ikke får passet godt nok på dig selv, så du ikke får nok søvn, vand eller ordentlig mad? Hvis du kan svare ja til bare et af disse spørgsmål, kan dette ligeledes være bidragende til at du får tyndt hår. Dit helbred og velvære er nemlig essentielt for, at kroppens processer er normalfungerende og optimale, og særligt mangel på en afbalanceret og varieret kost kan betyde, at du ikke får de rette næringsstoffer til at pleje håret indefra.

3. Hårplejeprodukter

Sidst men ikke mindst kan de hårplejeprodukter, du bruger være med til at påvirke dit hår. Hvis ikke du bruger hårplejeprodukter, der er velegnet til din hårtype og dine unikke behov, kan de forårsage en modsat effekt. Hvis du for eksempel bruger hårde produkter med kemikalier, kan det påvirke håret, hovedbunden og dermed også hårvæksten. Sørg derfor for at finde produkter, der er milde og effektive, og plejer både din hovedbunds sundhed og dit hår.

Der findes heldigvis mange ting, du selv kan gøre for at styrke håret og hjælpe det til at blive mere fyldigt

Hvordan får du tykkere hår? Hvilken behandling mod hårtab er der?

Du har nok regnet ud, at du ikke kan gøre så meget ved din genetik. Men det betyder ikke, at du skal acceptere tyndt hår! Der er mange ting, som du selv kan gøre for at bidrage til sundt og fyldigt hår, hvis du oplever at have tyndt hår:

  • Vælg de rette hårplejeprodukter til dine behov, f.eks. en shampoo mod hårtab eller lignende produkter mod hårtab, der er målrettet dine behov
  • Sørg for at dine hårplejerutine er holistisk og både plejer hovedbund (særligt fugtgivende til hårsækkene) og håret
  • Indtage en varieret og afbalanceret kost, der er rig på næringsstoffer til håret
  • Suppler eventuelt din diæt med et kosttilskud, netop til håret
  • Tag vare på dig selv – sørg for at have en balance i din hverdag, så du ikke bliver for presset

Der er således mange ting, du selv kan gøre for at komme hårtab og tyndt hår til livs – ting som ikke behøver være noget ekstra i din hverdag, men være en lille tilføjelse eller omlægning af nuværende vaner. Lad ikke tyndt hår stå i vejen for at kunne leve dit liv fuldt ud!