Fri fragt på alle ordrer over 499kr

Fuld tilfredshedsgaranti
Gælder for udvalgte mærker

Fri fragt ved køb over 499 kroner
Dør til dør-levering eller til valgfri pakkeshop

Kunders databeskyttelse
Din data er sikker og beskyttet hos os

Hvordan fjerner man naturligt ar fra akne?

Akne er ikke kun smertefuldt men også noget, som mange personer finder pinligt grundet det tydelige kosmetiske udseende. Akne er karakteriseret ved røde bumser, som normalt forekommer i ansigtet hovedsageligt på teenagere og voksne.

Et område, som ofte anses som mere pinligt end bumser i sig selv, er de ar, som der efterlades, når bumserne er helet. Arrene vil ofte minde personer om den smerte, som de gik igennem, da de kæmpede med disse bumser. Disse akne ar bør ikke få dig til at føle sig hjælpeløs, da der er et par produkter, som du kan bruge til at fjerne dem for at forhindre yderligere hyper pigmentering. Først vil vi dog se på, hvorfor akne egentlig opstår.

Hvad er årsagerne til at man får akne?

Alle kan få akne og dette er ligegyldigt om du er teenager, i 20’erne, i 30’erne og så videre. Mange ønsker dog at vide, hvad årsagerne til at akne opstår er, så de kan bekæmpe dette på forhånd. Der er mange mulige faktorer, der forårsager akne. Nogle af de mulige årsager er følgende:

  • Arvelighed - Det antages, at udvikling af akne kan skyldes genetik. Dette er dog et område, som der stadig forskes meget i.
  • Fødevarer - Overskydende olie, kemikalier, konserveringsmidler og andre elementer, der er til stede eller blandet i fødevarer, kan forårsage eller udløse udviklingen af akne. At spise nødder og andre olieholdige fødevarer siges at være store bidragsydere til udviklingen af akne.
  • Hormoner - Ændring af androgener og østrogener kan føre til udvikling af akne. Androgener bidrager til stigningen i produktion af talg (olie) og udvidelse af talgkirtler i huden. Dette forklarer, hvorfor teenagere eller kvinder, der har deres menstruation, er tilbøjelige til at udvikle akne.
  • Bakterier - Bakterier, der forbliver på huden, bidrager til udviklingen af akne.
  • Stress - Stress siges at være en af de vigtigste faktorer til udviklingen af akne, især kombineret med andre bidragsydere såsom dårlig kost, snavs og bakterier.
  • Snavs - Støv og andet snavs kan blokere porerne i din hud og det kan føre til akne. Hvis du har en fedtet hud, er der større chancer for, at du vil blokere dine porer, hvilket fører til sorte og hvide hudorme eller talgknopper. Når dette blokerer dine porer, kan det føre til betændelse og akne.

Hvordan fjerner man ar fra akne?

Der er forskellige måder at fjerne ar fra akne på. Nedenfor har vi samlet nogle af de metoder, som du med fordel kan benytte, hvis du har problemer med ar fra akne.

Benyt en creme eller en dermaroller

Hvis dit ar er rødt eller hævet kan du med fordel benytte en creme til at lindre hævelsen og rødmen. Der findes flere forskellige cremer på markedet som alle kan hjælpe med at fjerne ar – herunder også akne ar.

En dermaroller kan benyttes til at reducere ar, efter de er opstået. Det anbefales, at du benytter Eco Masters Dermaroller til bekæmpelse af akne ar.

Undgå sol

Hvis du udsætter dine ar for sol, kan det få dem til at mørkne og bremse helingsprocessen. Dette skyldes, at ultraviolette stråler stimulerer melanocytter, hvilket er pigmentproducerende celler. Dette fører til yderligere misfarvning.

Før du går udendørs i solen, skal du derfor påføre en solcreme af høj faktor, som beskytter både mod ultraviolet A (langbølgende) og ultraviolet B (kortbølgende) stråler. Genanvend solcreme efter svømning, efter du har svedt og efter du har været mere end 2 timer i solen.

Begræns din tid i solen, især mellem kl. 12 og kl. 15. Brug beskyttende beklædning som en hat, der dækker dit ansigt og derved også dine akne ar.

Tålmodighed

Hovedreglen til at få ar fra akne til at falme er tålmodighed. Et par uger efter at ar bryder ud, flytter nye blodkar ind i det skadede område for at give næring til huden. Måneder senere begynder kollagen at danne sig og fylder den skadede del af huden. Fordi cystisk akne ødelægger hud og fedt, kan det tage op til et år for arene at falme. Selvom det kan være svært, er tålmodighed derfor en vigtig del af det at sippe af med ar efter akne udbrud. Du kan hjælpe det på vej med naturlige produkter, der også forebygger nye udbrud af akne