Fri fragt på alle ordrer over 499kr*

Fuld tilfredshedsgaranti
Gælder for udvalgte mærker

Fri fragt ved køb over 499 kr*
til valgfri pakkeshop

Kunders databeskyttelse
Din data er sikker og beskyttet hos os

Hvordan virker laser mod hårtab?

Selvom det kun er et kosmetisk problem, kan det være en af de mest ubehagelige udviklinger man kan opleve. Vi er mere knyttet til vores hår end vi går og tror og når vi begynder at miste det, kan det være knusende. Over årene er flere forskellige hårvækstbehandlinger dukket op men med blandede resultater.

Nogle sværger til biotin piller, andre har set resultater med hovedbundsmassager, mens helt andre har brugt kaffe med tilfredsstillende resultater. Der er også muligheden for at omlægge din kost med de rigtige vitaminer. Men hvad er den næste store ting?

Vi har efterhånden alle hørt om laserterapi til hårfjerning, men vidste du at der er en metode som bruger lasere til at opnå hårvækst? Det kaldes ’Low Level Light Therapy’ (LLLT) og er det nyeste inden for hårvækstteknologi. Det er hurtigt blevet populært og mænd og kvinder verden over har allerede prøvet det med banebrydende resultater. Men kan det virkeligt passe, eller er det bare en snedig markedsføringsteknik? Hvordan virker laser til hårvækst? Læs med her for at finde ud af det!

Hvad er Low Level Light Therapy?

Lad os som det første finde ud af hvad LLLT er og hvad det gør. Hårvæksteffekten ved LLLT blev, ved et uheld, opdaget i 1967 da en forsker brugte laser på mus. Han barberede området hvor laseren skulle bruges, og efter noget tid opdagede han noget interessant – håret på musen som havde fået laserbehandlingen voksede tilbage meget hurtigere end det gjorde på de andre mus som ikke havde fået behandlingen. I dag bliver LLLT brugt til at hjælpe med hårvækst verden over, og er blevet brugt på klinikker i europæiske lande i over 30 år.

Hvordan virker laser mod hårtab?

I brede vendinger virker LLLT ved at hårfolliklernes celler optager lyset fra laseren. Dette forbedrer celleaktiviteten og stimulerer derved væksten i folliklerne. Med de rigtige bølgelængder og tæthed kan resultaterne være imponerende. Området som man ønsker at behandle, er typisk udsat for laseren i 30 til 60 sekunder af gangen. LLLT teknologien virker specielt godt på skadede, gamle celler ved at øge deres aktivitet og få dem tilbage til deres sunde niveauer.

Hvem kan bruge Low Level Light Therapy?

Der er ikke nogen som ikke må bruge denne teknologi, men forskere har set klart bedst resultat hos mænd og kvinder som lider af arveligt hårtab (Androgen Alopecia), som er den mest almindelige form for hårtab. Der er dog nogle typer af hårtab som sandsynligvis ikke vil kunne se de bedste resultater. Det er blandt andet personer som er helt skaldede eller har meget lidt hår tilbage, som ikke bør forvente de bedste resultater.

Kan man faktisk forvente synlige resultater?

Ifølge forskerne kan du faktisk forvente synlige resultater, hvis du falder i den ovennævnte gruppe af mænd og kvinder som lider af arveligt hårtab (Androgen Alopecia). Vær opmærksom på at ikke alle som prøver det vil opleve vækst, men hvis du er blandt dem som gør, vil du kunne forvente at resultaterne blive tydelige omkring 26 uger inden i forløbet. Forskellige personer kan have forskellige oplevelser, så du kan sagtens komme til at se resultater senere eller tidligere i forløbet. Hvis du har rundet de 26 uger og endnu ikke set resultater, bør du nok vente lidt længere på resultaterne.

Fordele og Ulemper

Fordele:

 • Det er metode som faktisk giver resultater
  I modsætning til andre behandlinger som skal indtages oralt eller smørres på hovedbunden er LLLT faktisk effektivt og med beviste resultater. Det er ikke en gammelt husråd eller et gør-det-selv trick du har fundet på internettet. LLLT er en videnskabelig metode der flere ganget har demonstreret dens effekt, så du behøver ikke skifte fra den ene virkningsløse behandling til den anden.
 • Denne behandling har ingen kendte bivirkninger
  Der er ingen bivirkninger ved LLLT. Denne metode har været brugt succesfuldt i Europa i de seneste 30 år. I denne periode er der aldrig observeret bivirkninger, i nogle af de mange tusinde anvendelser på tusindvis af forskellige klinikker.
 • Det giver hår til personer som lider af hårtab
  Hårtab påvirker tusindvis af danskere og det kan både have en negativ effekt på deres privatliv, men også på deres selvværd og mentale sundhed. Eksistensen af en kendt behandling som faktisk er effektiv, giver håb til de mange danskere som er ramt af lidelsen.

Ulemper:

 • Resultaterne kan variere
  Selvom denne behandling skaber meget begejstring, er det vigtigt at huske på at resultaterne kan variere fra person til person. Lige nu har behandlingsmetoden vist sig at være effektiv hos mænd og kvinder som lider af hårtab, men ikke hos dem som har lidt til ingen hår tilbage på hovedet.
 • Det er dyrt – men resultaterne er det værd
  På trods af alle fordelene er Low Level Light Therapy stadig en dyr behandling, specielt når man tænker på at der er en chance for at det ikke kommer til at virke. Behandlingen kan koste dig 8-20.000 kr. om året på en salon og du vil skulle gøre det resten af dit liv, for når behandlingen stopper, vil effekten også stoppe. Til sammenligning kan et apparat som du kan bruge derhjemme koste 2-7.000 kr. hvilket mange foretrækker da de kan bruge behandlingen hjemmefra. Et eksempel på et sådant hjemmeapparat er Theradome LH80 Pro Laser Helmet, som er en FDA godkendt LLLT-hjelm der stimulerer folliklerne og øger hårets vækst.

Anbefalede Produkter