Fri fragt på alle ordrer over 499kr*

Fuld tilfredshedsgaranti
Gælder for udvalgte mærker

Fri fragt ved køb over 499 kr*
til valgfri pakkeshop

Kunders databeskyttelse
Din data er sikker og beskyttet hos os

Sådan undgår du konsekvenserne ved voksbehandlinger

Det er vigtigt at huske på, at alle former for hårfjerning, har nogle mulige konsekvenser. Dette gælder også voksbehandlinger. Voksbehandlingen er dog vigtig at kende konsekvenserne omkring, da det er blandt de mest populære metoder i tiden. Dette skyldes naturligvis, at det er muligt at benytte denne metode på mange dele af kroppen, det er nogenlunde billigt og så fjerner det ikke kun hår, men også døde celler, hvilket alt sammen er med til at gøre din hud sundere. Generelt set, er det ikke et problem at benytte sig af en voksbehandling, hvis man blot kender til de mulige konsekvenser. Nedenfor er forklaret hvilke konsekvenser du kan opleve, samt hvordan disse bedst muligt undgås.

De mulige konsekvenser

1. Nedsat spændstighed: Hvis du ofte behandler de samme områder, kan det store pres huden udsættes for under voksbehandlingen, medføre at huden mister sin smidighed, og du derfor kan miste en smule af din spændstighed. Det synlige resultat er ofte rynker.

2. Hudafskrabninger og blod: Nogle oplever, at der opstår små sår/hudafskrabninger, der hvor man har fået fjernet sine hår med voks. Dette skyldes, at huden er meget følsom. På særligt følsomme steder, som f.eks. bikinilinjen, kan der også strømme en smule blod ud.

3. Allergiske reaktioner: Nogle mennesker kan være allergiske overfor ingredienserne i en voks, hvorfor det anbefales alle allergikere at læse ingredienslisten, samt at benytte voksen på et lille område første gang.

De mulige konsekvenser

4. Brændemærker og misfarvninger: Det giver sig selv, at hvis man bruger en voks der er blevet for varm, vil det brænde huden. Hvis man kommer til at gøre dette, kan det resultere i rød hud, hævelser og endda blister. En varm voks kan også medføre mørke mærker på det behandlede område, og disse kan tage op mod et år, at få til at forsvinde.

5. Infektion: En infektion opstår som regel i et område hvor der har været en åbning i huden. F.eks. i forbindelse med punkt 2. Altså hvis man har oplevet at der strømmede blod ud eller at man har fået en hudafskrabning som følge af voksbehandlingen. Disse områder skal man derfor være særligt opmærksom på. En sjælden gang imellem sker der, at selve hårsækken bliver inficeret, hvilket kan kræve medicinsk hjælp. Selvom infektioner er sjældne, er det oftest folk med følsom hud der rammes, samt personer der lider af diabetes. Hvis du ofte er udsat for infektioner, kan det derfor være værd at overveje, om der findes bedre alternativer. Her kan f.eks. nævnes en laserbehandling . Infektioner kan dog også opstå, hvis den benyttede voks, er uren.

6. Indgroede hår: Et indgroet hår opstår ved, at de hår der vokser ud efter en hvilken som helst behandling, krøller og kommer i klemme i poren, således at den ender under huden. Dette kan resultere i rød hud, hudafskrabninger eller irritation. Dette er ofte en effekt af voksbehandlinger, da man her fjerner hårene i modsat retning af udgroningerne. Der skal heldigvis ikke meget til for at fjerne indgroede hår, vi kan anbefale den hurtige og smertefri behandling fra Skin Doctors.

7. Røde knopper og irritation: Dette er hele klart den mest almindelige konsekvens af en voksbehandling. Det er naturligvis forskelligt fra person til person, hvor meget irritation man vil opleve, da dette afhænger af hudens sårbarhed samt hvilket område der er blevet behandlet. De røde knopper kommer de steder hvor man river hårene af, da denne bevægelse strækker huden. Desuden er det vigtigt, ikke at opholde det behandlede område i et bakterierigt område umiddelbart efter voksen er fjernet. Dette skyldes, at det er nemmere for støv og bakterier, at trænge ind i porerne, da disse er åbne som følge af fjernelsen af hår. På den måde opstår der røde knopper. Det samme gør sig i øvrigt gældende i forhold til barbering.

Hvis du har mange problemer med røde knopper efter barbering, eller efter hårfjerning generelt, kan vi anbefale en desinficerende og beroligende creme, da disse knopper ofte skyldes infektion eller irritation. Vi kan anbefale denne creme fra South Beach, som både desinficerer huden og beroliger irriteret hud.

Sådan undgår eller nedsætter du konsekvenserne

Sådan undgår eller nedsætter du konsekvenserne

1. Ren hud: Det nemmeste råd, og et råd som ofte løser store dele af konsekvenserne, er at rengøre huden inden behandlingen, således at døde celler og bakterier er væk fra huden, og derfor ikke trænger ind i de åbne porer. En god måde at sikre at huden er ren, og fri for snavs og døde hudceller, er ved at give den en god skrub, med en lækker bodyscrub. Vi kan anbefale denne Teatox Body Scrub fra Örtte, da den er fuldt ud naturlig, og du derfor burde være sikret mod allergiske reaktioner, som næste punkt beskriver.

2. Få en test: Hvis du er allergiker og ikke ved om du kan tåle voksen, kan det anbefales at teste på et lille område først. Hvis du benytter dig af en professionel behandling, kan man ofte få foretaget en test et par dage i forvejen.

3. Undgå sollys: Optimalt set skal du fuldstændigt undgå at udsætte din hud for sollys 24 timer før og efter din behandling. Dette kan dog være svært at gennemføre, så det er vigtigt at du beskytter din hud godt gennem f.eks. solcreme, hvis du bevæger dig udendørs.

4. Rask hud: Det giver næsten sig selv, men nu nævner vi det alligevel. En voksbehandling må aldrig foretages på et stykke hud, hvor der er en åbning, som f.eks. et sår eller en hudafskrabning. Desuden må solskoldet og på andre måder inficerede områder ikke behandles.

5. Diabetes: Som nævnt tidligere, er der nogle konsekvenser som typisk rammer diabetikere. Det kan derfor være en god idé, at benytte sig af en anden hårfjerningsmetode end voksbehandlinger, hvis du er diabetiker.

6. Voksens temperatur: Under hvilke konsekvenser der kunne opleves, blev en årsag til irriteret hud nævnt. Nemlig at voksen er for varm. Det er derfor vigtigt at sikre dig, at den voks du bruger, har den rigtige temperatur, så du slipper for forbrændinger. En god måde at tjekke temperaturen, er ved at smøre lidt på håndryggen.

7. Kold vand eller is: Når behandlingen er gennemført, er det et godt trick, at skylle med koldt vand, eller holde lidt is over området, da dette får huden til at slappe af og på den måde mindske risikoen for røde områder.

8. Få professionel vejledning inden behandling: Hvis du er på nogen form for medicin, som f.eks. acnebehandling, kan disse medikamenter påvirke hudens følsomhed, således at en voksbehandling skal undlades. Hvis du har påtænkt dig at udføre behandlingen selv, anbefales det at du snakker med din læge omkring, hvorvidt den medicin du måtte bruge, kan påvirke hudens følsomhed. I dette tilfælde skal en behandling udskydes eller byttes ud med en anden metode.

9. Let påklædning: Dette skal ikke forstås som mængden af tøj, men blot tyngden i tøjet. En silketop eller lignende kan anbefales til en behandling, da risikoen for irriteret hud øges, ved tungt og tykt tøj, som kradser op af den følsomme hud.