Fri fragt på alle ordrer over 499kr*

Fuld tilfredshedsgaranti
Gælder for udvalgte mærker

Fri fragt ved køb over 499 kr*
til valgfri pakkeshop

Kunders databeskyttelse
Din data er sikker og beskyttet hos os

Pigmentfejl: Sådan forebygger & fjerner du pigmentfejl naturligt

Pigmentfejl kan forekomme på alle hud. Eller kan det? Det kan nogle gange være svært at vide hvad man skal gøre ved, disse små mørke eller lyse pletter i huden. Man ønsker blot at få hudens normale ensartet tone tilbage. Men flere og flere af os ønsker at at udsætte vores hud for alverdens kemikalier, eller at bruge flere tusinde kroner på behandling på en klink. Men er det muligt at lave en naturlig behandling af pigmentfejl i huden?

Du kan sagtens kunne se et resultat ved at bruge naturlige produkter, det er blot at vælge den rigtige behandlingsmetode til dig. Nedenfor er der samlet forskellige naturlige råd til, hvordan du forebygger og reducere pigmentpletter.

Hvorfor opstår pigmentfejl på huden?

Når man snakker om pigmentfejl, også kendt som pigmentpletter, skal man skelne mellem pigmentpletter som blandet forekommer på grund af kronisk solskade, og så pigmentforandringer, som ses ved hudsygdommen melasma. Med melasma ses hyperpigmenteringer oftest i forbindelse med graviditet og/eller brug af p-piller, og disse opstår oftest på kinder og pande.

Pigmentfejl skyldes derfor i mange tilfælde hyperpigmentering eller hypopigmentering. Når man snakker om hyperpigmentering, er der tale om de mørke pigmentpletter der forekommer grundet en øget produktion af melanin. Hvorimod med hypopigmentering, er der tale hvide pigmentpletter der skyldes en mindsket produktion af melanin på det pågældende område. Derudover er pigmentfejl også i form af fregner, som har en tendens til at ramme personer med lysere hud.

Pas på solen, hvis du vil undgå pigmentfejl

Pigmentfejl kan som sagt opstå af flere forskellige grunde, men en god måde at forebygge dem på er ved at passe på din hud i solen. Pigmentpletter kan komme enten af overfladisk karakter eller en mere dyb kronisk karakter. I de fleste tilfælde når der er tale om de overfladiske pigmentfejl, skyldes dette overdreven og/eller forkert solbadning. Dette resultere i at du overskrider din huds UV-ressourcer.

Når det sker, vil cellerne i kroppen danne melanin for at beskytte huden. Den mørke melanin absorberer store mængder af de skadelige UV-stråler, som dermed bliver forhindret i at trænge dybere ind i kroppen. Dette betyder også at, ved forkert eller for meget solbadning, vil der komme en stor produktion af mørk melanin. Dette kan dermed skabe de små mørke pletter på huden, som vi også kalder for pigmentpletter.

Godt råd: Brug en solcreme med en solfaktor over SPF30 for at forebygge pigmentfejl

Du kan dermed ved at beskytte huden mod solen, forebygge fremkomsten af pigmentpletter. Udover at forebygge pigmentfejl, skal du også beskytte huden med høj solfaktor, når de mørke pletter er opstået, for at undgå at forværre dem. Du skal derfor sørge for at bruge en form for solbeskyttelse, når du er udenfor, især i solens stærke timer, hvilket er mellem kl.12 og kl.15. Så når du nyde livet i solen, skal du blot huske din solcreme.

Anvend en dermaroller mod pigmentfejl

Dermarolling har været populært i mange år, på grund af sine mange fordele for huden. Derfor kan denne metode også hjælpe dig, når du leder efter at fjerne pigmentpletter naturligt eller blot reducere dem.

De små nåle på en dermaroller prikker hul på huden, når de rulles hen over huden, hvilket stimulerer ny bindevævs- og cellevækst. Dette kan være med til genoprette det ødelagte væv, som huden har under en pigmentplet. Man skal være opmærksom på, at ved behandling med dermaroller, at man benytter en dermaroller af høj kvalitet, for at undgå at skade huden. HVis man ikke er opmærksom på kvaliteten, vil der ikke være en effekt på pigmentfejl.

Brug den rigtige hudpleje, der er egnet til pigmentfejl

Man behøver ikke bruge flere tusind kroner på dyr klinik behandling, blot for at komme af med pigmentpletter. Der findes mange naturlige hudpleje produkter, der kan blive en del af din daglige rutine, som sagtens kan hjælpe på uønskede pigmentfejl. Uanset hvilken form for hudpleje du ønsker, om det er cremer, masker eller peelinger. Denne type behandling, naturlig hudpleje, kræver oftest længere tids brug, da effekten kommer langsommere, da huden lige skal vænne sig til de naturlige ingredienser. Man skal derfor være tålmodig, når man skal anvende naturlige produkter.

I forhold til den naturlige hudpleje til pigmentfejl, er der forskellige ingredienser, der er ideelle at kigge efter. Tre af de mest populære er listet nedenfor.

Lakrids ekstrakt

Lakridsrod Og Lakrids Ekstrakt

Lakrids ekstrakt er et anerkendt topisk præparat, der er blevet mere og mere populær at have i hudpleje, særligt til hud der er ramt af pigmentfejl.

Hudplejeprodukter der indeholder lakrids ekstrakt kan behandle pigmentpletter, da det naturligt hjælper med at lysne de mørke pletter på huden. Dette skyldes blandet andet, at den hjælper med at øge reproduktionen af hudceller efter UV stråler. Det er derudover velegnet til hudtilstande, der producerer rødme, hævelse og kløe.

Lakrids ekstrakt er derudover kendt for at hæmme det enzym, der er ansvarlig for melanin produktionen, uden at det skader de melanin producerende celler eller dermale hudceller. Derfor er denne ingrediens blevet så populær, for folk der ønsker at huden får en mere jævn tone, ved at lysne misfarvninger.

Mandelsyre

Mandler I Træske & På Bord

Selvom at det hedder en syre, er Mandelsyre ikke så hårdt mod huden som du måske ville tro. Det er anerkendt som en eksfolierende syre. Det er vigtigt at du er opmærksom på, at din creme eller anden hudplejeprodukt mod pigmentpletter, indeholder eksfolierende syrer. Dette skyldes, at disse er effektive mod pigmentfejl.

Men hvorfor er Mandelsyre, så godt til at fjerne pigmentpletter naturligt? Melasma som er en normal hudsygdom, hvor både lyse og mørke pigmenteringer udvikler sig især i ansigtet. Her er det blevet set at Mandelsyre kan reducere pigmentfejl i huden grundet melasma med op til 50% i løbet af fire uger, hvilket dermed giver en mere jævn hudtone.

Det anbefales at du påfører dit produkt med Mandelsyre efter at du har renset din hud. Dette giver huden en bedre chance for at absorbere produktet, og drage alle fordelene af Mandelsyren.

Vitamin C

Forskellige Citrusfrugter Med Vitamin C, Samt En Olie

Som tidligere nævnt er det vigtigt, at du passer på din hud i solen, da dette kan fremkalde pigmentfejl. Dette skyldes blandet andet at solen nedbryder det Vitamin C du har i kroppen. Derfor er det vigtigt, at du anvender hudpleje med Vitamin C for at fjerne pigmentfejlene igen.

Vitamin C er et antioxidant, der styrker dine celler i forsvaret mod de frie ilttradikaler. Derudover virker Vitamin C som en eminent tyrosinase hæmmer. Tyrosinase er det enzym, som blandt andet er medvirkende til at der produceres melanin i huden. Dermed kan hudpleje der indeholder Vitamin C, forebygge dannelsen af nye pigmentpletter i huden, samt reducere de eksisterende.

Det er derfor også en god idé at anvende denne form for hudplejeprodukter i samarbejde med solbeskyttelse. Vitamin C opløses og opbevares indeni huden celler, i mere end et døgn. Dette er derfor med til at give yderlig beskyttelse mod UV-strålernes oxidative stress, også selvom det bliver udsat for vand eller sved.

Konklusion

Der er ingen grund til at ty til dyre klinik behandlinger eller hårde kemikalier, når du vil forebygge og reducere pigmentfejl. Hvis du er opmærksom på at bruge en naturlig solcreme, når du går ud i solen, beskytter du huden mod slemme solskader. Derudover kan en dermaroller, samt brug af de rigtige hudplejeprodukter med gode naturlige ingredienser, være den ideelle vej at gå. Så uanset hvor meget du går op i din hudpleje rutine, vil du kunne finde noget til dine pigmentfejl.