emaerket

Om Silk’n og permanent hårfjerning

naturlig harfjerning

Hvordan virker Silk'n?

Silk'n er en laser hårfjerner til hjemmebrug, der anvender HPL (Hjemme Pulserende Lys). Du kender måske IPL (Intenst Pulserende Lys), som er det samme, bare foretaget på en klinik. Det gode ved silk'n er friheden ved at kunne gøre det hjemme når du har tid og samtidig er prisen også en helt anden. Silk'n virker ved at den sender varmt lys ned gennem hårstrået, hvilket får det til at gå i stykker, selve håret stopper simpelthen med at vokse. Fordi at hårsækken bliver ødelagt, kan den ikke producere nye hår. Da silk'n skal ledes gennem farve, kan den kun registrere mørke hår, så hvis du har lyse hår, er det ikke sikkert at den kan få stoppet hårvæksten i dem alle.

Da Silk'n anvender varme til at ødelægge håret og transporteres igennem farven i håret, er det vigtigt ikke at være solbrun, da man så vil kunne opleve en mindre forbrænding på huden. Derfor anbefales det ikke at have taget solbad eller være udsat for massiv sol i de sidste fire uger inden en behandling med silk'n.

Efter behandlingen med silk'n, kan man opleve lidt rødme på huden, som man også vil kunne opleve hvis man bruger andre hårfjerningsmetoder, såsom voksbehandling og brug af epilator. Dette forsvinder efter lidt tid og er ikke noget at bekymre sig over.

Hårets forskellige faser

Da hår gennemgår forskellige faser, er det nødvendigt med flere behandlinger over længere tid. De tre faser er vækstfase, afstødningsfase og hvilefase.

Når du har brugt din silk'n, går håret ind i afstødningsfasen. Det vil sige at håret bliver afstødt fra hårsækken. Denne fase kan tage omkring to uger. Derefter kommer hvilefasen, som efterhånden bliver længere og længere. I denne fase kommer der ikke hår frem.

Til sidst starter vækstfasen, hor håret vokser ud igen. Hvilefasen er meget individuel, og er afhængig af hårtype, nogle har meget mørke og kraftige hår, der vil kræve flere behandlinger end dem der har lysere og tyndere hår.

Når hårene er vokset ud igen, kan du så bruge din silk'n igen og starte forfra på de tre faser.

Er behandling med Silk'n permanent?

Mange steder kan man læse at silk'n kan levere permanent hårfjerning og det kan den også. Der er dog en forskel på hvad den rent videnskabelige mening af ordet permanent betyder og det forbrugerne mener. Når en kunde ser at silk'n kan fjerne hår permanent, tænker du nok straks at der så aldrig kommer hår mere, for det er vel det permanent betyder. Men når man kigger på det tekniske bag silk'n, så sker der det at lysimpulserne dræber hårsækken og derved sørger for at den hårsæk ikke længere kan producere hår, derved er det permanent.

Men kroppen har utrolig mange hårsække og de er ikke alle på samme stadie, så selvom du har dræbt nogle hår, vil der så være andre hårsække der er klar til at producere hår. Af den grund er det nødvendigt at bruge din silk'n flere gange over en længere periode, og på et tidspunkt vil det næsten føles permanent. For de fleste vil det kun være nødvendigt med en enkelt eller to årlige behandlinger med silk'n for at være helt hårfri.

For mange, især kvinder, ændres hårvæksten over tid, hvilket kan føre til at det måske pludselig er nødvendigt med flere behandlinger. For eksempel oplever mange at de får mere og kraftigere hårvækst i ansigtet, som de fleste ikke er særlig tilfredse med. Her vil det muligvis være nødvendigt med nye behandlinger, da det er hår der ikke tidligere har været i vækst og derfor har silk'n slet ikke sendt lysimpulser igennem håret tidligere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev