emaerket

Sådan kan retinol afhjælpe dine trætte øjne

Selvom det er meget almindeligt at vågne op med rander under øjnene og måske endda en smule udstående øjne, kan dette med tiden blive et problem, da alderen kan medføre, at disse tendenser bliver mere end blot en morgenting. Et simpelt middel mod dette, er retinol, som blandt andet kan findes i flere af øjencremerne fra Skin Doctors.

Hvad du skal vide om brug af retinolbaseret øjencreme

Du kan bruge en hvilken som helst retinolbaseret ansigtscreme rundt om øjnene, men hvis du vil opnå bedre resultater, anbefales det at anskaffe sig en decideret retinolbaseret øjencreme. Der findes forskellige af denne slags, så kig på hvilken tilstand den er skabt til at afhjælpe, inden du køber. Du kan skaffe receptkrævende retinol-øjencreme, som indeholder op mod 2% retinol, hvilket er det højest tilladte. De normalt cremer indeholder som regel omkring 0,5%. Når du skal vælge hvilken creme du vil satse på, kan du med fordel kigge på de supplerende elementer i cremen. F.eks. er koffein, vitamin C og hyaluronsyre alle gode redskaber mod de uønskede rander.

Når du har anskaffet dig den ønskede creme, og skal til at bruge den, er det vigtigt at du starter stille ud. Du skal altså ikke bare smøre på flere gange dagligt, da dette kan føre til hudirritation. Start derfor gerne med at vaske dit ansigt som normalt, og smør så cremen på hver anden dag inden sengetid. Efter nogle uger kan du stille og roligt mindske tiden mellem påførslen, da huden så har vænnet sig til cremen. Du skal naturligvis kun gøre dette, hvis du ikke har oplevet nogle bivirkninger.

I starten er det vigtigt, at du holder din hud fugtig, og at du tilfører en neutral øjencreme ovenpå den retinolbaserede slags, da dette mindsker risikoen for udtørret hud, som følge af øjnenes tilvænning til retinol. Sørg desuden for at beskytte dine øjne og hud generelt mod sollys, da dette tørrer huden. Netop huden omkring øjnene er særligt tynd og sårbar, især når den er ved at vænne sig til et nyt stof. Det er derfor vigtigt at du bruger godt med solcreme. Optimalt set en solcreme specifikt til øjnene.

Vær dog opmærksom på, at retinolbaseret øjencreme kan medføre rød hud, irritation og tør hud, hvis det ikke bruges korrekt. Det skal ligeledes nævnes, at huden i meget sollys og vinterperioder, hvor huden er tør, ikke har godt af for meget retinol. Øg derfor tiden mellem påførsler i disse perioder.

Et eksempel på en retinolbaseret øjencreme, er Skin Doctors Eyecircle, som indeholder både retinol og vitamin k. Desuden har den en fugtende effekt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev