Fri fragt på alle ordrer over 499kr*

Fuld tilfredshedsgaranti
Gælder for udvalgte mærker

Fri fragt ved køb over 499 kr*
til valgfri pakkeshop

Kunders databeskyttelse
Din data er sikker og beskyttet hos os

Sådan kan retinol afhjælpe dine trætte øjne

Selvom det er meget almindeligt at vågne op med rander under øjnene og måske endda en smule udstående øjne, kan dette med tiden blive et problem, da alderen kan medføre, at disse tendenser bliver mere end blot en morgen ting. Mange kender til frustrationerne omkring at se træt og gammel ud efter en lang uge. Man har måske haft travlt på arbejdet, og de sorte render begynder langsomt, men sikkert, at melde sin ankomst. Disse stress-render forsvinder dog igen, så det er ikke dem du skal bekymre dig om. Det er derimod de mere permanente render, som ikke forsvinder igen inden for kort tid.

Et simpelt middel mod dette, er retinol, som blandt andet kan findes i flere af øjencremerne fra Skin Doctors.

Sådan vælger du den rigtige øjencreme

Hver dag bruger flere tusinde kvinder ansigtscremer og fugtighedscremer. Dog er der en stor del af dem der ikke bruger øjencreme eller kender til, hvor vigtigt det egentlig er at bruge en. Nedenfor er nævnt nogle elementer du skal holde øje med når du vælger din øjencreme. Kig på ingredienslisten, og hold øje med de nedenstående ting. Jo flere der er opfyldt, jo bedre creme.

  • Anti-ageing ingredienser som f.eks. retinoid (Vitamin A) eller peptid – mindsker rynker og styrker huden
  • Vitamin C, arbutin og kojic syre – mindsker pigmenteringen
  • K-vitamin og Biophytex – mindsker belastningen og øger blodstrømningen
  • Antioxidanter som f.eks. granatæbleekstrakt, vindruestenekstrakt, genistein, silymarin ol. – reparerer huden omkring øjnene

Et eksempel på en øjencreme der indeholder disse elementer, er Skin Doctors Eyecircle. En bonus som du vil opleve, når du finder den rigtige øjencreme for dig, er at din foundation og concealer lægger sig meget pænere omkring dine øjne er vil være meret ensartet. Det er fordi huden er fugtmættet og det giver dig en bedre base.

Hvad du skal vide om brug af retinol baseret øjencreme

Du kan bruge en hvilken som helst retinol baseret ansigtscreme rundt om øjnene, men hvis du vil opnå bedre resultater, anbefales det at anskaffe sig en decideret retinol baseret øjencreme. Der findes forskellige af denne slags, så kig på hvilken tilstand den er skabt til at afhjælpe, inden du køber. Du kan skaffe recept krævende retinol-øjencreme, som indeholder op mod 2% retinol, hvilket er det højest tilladte. De normalt cremer indeholder som regel omkring 0,5%. Når du skal vælge hvilken creme du vil satse på, kan du med fordel kigge på de supplerende elementer i cremen. F.eks. er koffein, vitamin C og hyaluronsyre alle gode redskaber mod de uønskede rander.

Når du har anskaffet dig den ønskede creme, og skal til at bruge den, er det vigtigt at du starter stille ud. Du skal altså ikke bare smøre på flere gange dagligt, da dette kan føre til hudirritation. Start derfor gerne med at vaske dit ansigt som normalt, og smør så cremen på hver anden dag inden sengetid. Efter nogle uger kan du stille og roligt mindske tiden mellem påførslen, da huden så har vænnet sig til cremen. Du skal naturligvis kun gøre dette, hvis du ikke har oplevet nogle bivirkninger.

I starten er det vigtigt, at du holder din hud fugtig, og at du tilfører en neutral øjencreme ovenpå den retinol baserede slags, da dette mindsker risikoen for udtørret hud, som følge af øjnenes tilvænning til retinol. Sørg desuden for at beskytte dine øjne og hud generelt mod sollys, da dette tørrer huden. Netop huden omkring øjnene er særligt tynd og sårbar, især når den er ved at vænne sig til et nyt stof. Det er derfor vigtigt at du bruger godt med solcreme. Optimalt set en solcreme specifikt til øjnene.

Vær dog opmærksom på, at retinol baseret øjencreme kan medføre rød hud, irritation og tør hud, hvis det ikke bruges korrekt. Det skal ligeledes nævnes, at huden i meget sollys og vinterperioder, hvor huden er tør, ikke har godt af for meget retinol. Øg derfor tiden mellem påførsler i disse perioder.

Et eksempel på en retinol baseret øjencreme, er Skin Doctors Eyecircle, som indeholder både retinol og vitamin k. Desuden har den en fugtende effekt.,

Sådan påfører du øjencreme rigtigt

Altid husk at påføre øjencreme hele vejen rundt om øjet. Man tænker måske at det er en selvfølge, men nogle kvinder er bange for at det skal fedt øjenlåget eller ødelægge makeuppen. Hvis du hører til denne gruppe mennesker kan det være en idé kun at bruge øjencreme om natten.

Huden omkring øjnene er meget sart og det er derfor også vigtigt at passe på med, hvordan du påfører creme. Vi anbefaler at benytte din ringfinger til det, da det er den finger du har mindst muskelstyrke i, og der er derfor mindre chance for at komme til at trække i huden. En anden metode kan være at duppe cremen på huden, i stedet for at smøre den på. Dette kan du med fordel gøre i cirkulære bevægelser, hvilket går blodcirkulationen i gang. Hvis du døjer med rander under øjnene eller væskeophobninger vil det hjælpe med at modvirke det. Det er vigtigt at huske at man ikke behøver at anvende meget creme fra gang til gang. Mange mennesker begår den fejl at bruge for meget hver gang, og en øjencreme holder altså ikke lige så længe som den burde gøre.

Hvad du kan gøre for at bekæmpe poser under øjnene

For at undgå de permanente sorte render under øjnene, er det vigtigt med en sund livsstil. Nedenfor er i punktform forklaret hvordan en sådan kan se ud.

Nedenfor er i punktform forklaret hvordan en sådan kan se ud.

  • Først og fremmest er det vigtigt, at du spiser sundt. I forhold til at mindske risikoen for sorte render, vil det sige at du skal spise jernholdig mad. Desuden skal du indtage masser vitamin K og C.
  • Din søvnmængde er også vigtig, da det naturligvis ikke gavner, at du sover for lidt. Omvendt skal du heller ikke sove for meget. Et gennemsnitligt menneske behøver 6,5-7,5 timer søvn pr. nat, suppleret med 15-20 min. powernap midt på dagen.
  • Vanedannende elementer skal også undgås. Her tænkes der på koffeinholdige drikke, cigaretter, alkohol og stoffer.
  • Solbeskyttelse. Det giver sig selv, at den meget følsomme hud rundt om øjnene, vil have godt af at blive beskyttet så meget som muligt. Brug derfor solbriller eller solcreme i dette område.
  • Husk at drikke nok vand i løbet af dagen, hvis du gerne vil holde dine øjne sunde og friske. Dine øjne er direkte linket til funktionen af dine nyre og lever og hvis du ikke får skyllet din krop godt igennem kan dette komme til at sætte sine spor på dine øjne i form af rynker, hævelser eller poser.

Søg læge eller dermatolog

Hvis du er i tvivl, kan du med fordel besøge en dermatolog, og høre deres tanker omkring dine render. En dermatolog vil muligvis kunne fortælle dig mere præcist, hvad netop dine øjne vil have brug for. Hvis du i lang tid oplever, at der ikke er nogen resultater ved din øjencreme, kan det være nødvendigt at opsøge en læge, da du så muligvis har fået en sygdom omkring øjnene. Her kan de udskrive en recept på jerntilskud eller lignende.