emaerket

Sådan får du parfume til at holde længere

Der er meget få ting der er lige så tilfredsstillende som et spray parfume eller cologne til at starte din dag. Det er prikken over i’et der får dig føle og dufte fantastisk og vil fortsætte med at føle dig sådan hele dagen igen når du fanger et strejf af din yndlingsduft. Ulempen er dog at duften ikke altid varer lige så længe som du gerne vil have det til og du ofte, når dagen lakker mod enden, står tilbage med et trist spor af den duft du forlod huset med fra morgenen af. Det lyder som om at det er på tide at lære en ting eller to om hvordan man får parfume til at vare længere.

Tip 1: Spray på ren hud

Før du sprayer din parfume har du brug for en ren tavle. Ja bogstaveligt talt. Ideelt bør du spraye det på lige efter du træder ud af bruseren. Der er flere grunde til dette. Før det første er dine porer åbne, så parfumen har en bedre chance for at sive ind i huden og vare meget længere i løbet af dagen. For det andet har din hud ikke haft tid til at producere olie eller sved så det er nemmere for duften at ’klistre’ sig fast til huden. For de tredje får duften tid til at tørre, sætte og udvikle sig. Den samme duft vil dufte forskelligt fra person til person, så parfumen vil ikke dufte det samme når du først påfører det som 15 minutter senere.

Tip 2: Fugt din hud

Tør, revnet og på andre måder skallende hud er på ingen måde en god base for nogen form for produkter, inklusiv parfume og cologne. Grunden til dette er, at det er svært for huden at absorbere parfume, vand, fugtighedscreme osv. Derudover kan nogle fugtighedscremer fungerer som en fugtbarriere og ’fange’ fugten og parfumen i huden så det varer længere. Det er anbefalet at fugte efter du har været i bad for at undgå at huden bliver tør og dehydreret.

Tip 3: Undgå sved og stærke dufte

Sved vil fordampe og vaske duften væk fra din hud, og vil også ændre duften fordi din naturlige duft bliver blandet med parfumen. Resultatet af dette er sjældent tiltrækkende. Duften kan også blive overmandet af andre stærke dufte som stegt olie eller mad, benzin, cigaretrøg osv. Gør dit bedste for at undgå madlavning eller at deltage i aktiviteter, som kan putte dig i miljøer med en stærk duft, fordi det vil drukne din egen smukke duft og gøre at det holder kortere tid.

Tip 4: Invester i en bedre parfume

Nogle ting er bare værd at betale mere for og din daglige duft er en af dem. Billige parfumer kan være tillokkende fordi de dufter lige så godt som ’designer’ duftene men er meget bedre for din tegnebog. Der er dog en grund til at den har en højere pris og det er ikke bare brand navnet og designet af flasken. Parfume og cologne i høj kvalitet er mere kompleks og har bedre ingredienser so de kan holde meget bedre end almindelige dufte. Det er ikke noget du nødvendigvis opdager ved første snert men det er noget der viser sig når du begynder at bruge det.

Tip 5: Læg din duft i lag

Når du overvejer hvordan du skal få din parfume til at vare længere er flere lag af din duft en af de bedste metoder. Det kan virker på to forskellige måder: enten bruger du en shampoo og/eller lotion i samme duft og linje (de fleste designer dufte har sæt som dette) eller du kan lægge flere parfumer i flere lag. Den første mulighed er meget nemmer end den sidste og er praktisk talt idiotsikker. Den anden mulighed er for ”avancerede” brugere som ikke er bange for at lave en cocktail af deres dufte og skabe en ny.

Tip 6: Pift din parfume på pulspunkter på din krop

Du kender sikkert allerede til denne, men en af de bedste tips til at få din parfume til at holde længere er at påføre den på områder af din krop hvor dine pulsårer løber. Eksempler på sådanne områder er blandt andet din hals, bag dine knæ, på indersiden af dine albuer eller på dine håndled. Det er fordi at hver gang din puls slår på området vil det ”genopfriske” duften. Du behøver ikke påføre meget på området, bare en lille smule, og så din kropsvarme og puls gøre alt arbejdet for dig.

Tip 7: Opbevar flasken et mørkt, tørt og koldt sted

En ting der hurtigt kan føre til forringelse af kvaliteten af din duft er forkert opbevaring. Parfumeflasker bør altid blive opbevaret i et mørkt, tørt og koldt sted. Det betyder at badeværelset er det værste sted at opbevare dine parfumer. Desto varmere det er, jo hurtige vil parfumen fordampe og duften vil blive nedbrudt og ændret. Det vil ikke dufte på samme måde og vil ikke holde lige så længe i hverken flasken eller på huden, så pas godt på dine flasker.

Tip 8: Rør eller gnub ikke områderne

Det giver sig selv at hvis du rører, gnubber eller tørrer området hvor du har påført din parfume, vil det påvirke dens holdbarhed. Det er faktisk en fejl som folk ofte laver – at gnide deres håndled sammen efter at have påført parfumen. Det eneste det gør er at nedbryde parfumemolekylerne og ødelægge duften og du vil blot blive efterladt med alkoholen og en ændret duft. Når du har påført det skal du lade det tørre og sætte sig og derefter lade det være så meget som muligt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev