Fri fragt på alle ordrer over 499kr*

Fuld tilfredshedsgaranti
Gælder for udvalgte mærker

Fri fragt ved køb over 499 kr*
til valgfri pakkeshop

Kunders databeskyttelse
Din data er sikker og beskyttet hos os

Sådan lægger man øjenmakeup

Når man tænker på makeup, vil de fleste tænke på øjenmakeup . Måske fordi det er det som falder mest i øjnene på andre eller måske er det fordi det er det sværeste at mestre. Hvis det bliver brugt rigtigt kan det være transformerende, men hvis det bliver brugt forkert kan det have den helt modsatte effekt. Vi har alle skullet lære hvordan man lægger øjenmakeup på det et eller andet tidspunkt i vores liv, so der er ingen grund til at have det dårligt med sig selv, hvis man ikke har mestret det endnu. Det er på mange måder en kunstform, så det kræver øvelse, øvelse og mere øvelse. Her er nogle tricks til hvordan du kan tackle nogle af de vigtigste former forøjenmakeup.

Winged Eyeliner

Hvad er det ved den kendte Winged Eyeliner der er så udfordrende? Noget af det sværeste er at ramme den rigtige tekstur og få vingerne til blive ens. Med et par smarte tips og en masse træning kan enhver dog mestre denne type øjenmakeup.

 • Prøv en gel eller en pen - Traditionel flydende eyeliner kan være svære at bruge for begyndere, fordi den flydende konsistens ofte kan have sit eget liv. En gel eyeliner med en vinklet børste vil give dig meget mere kontrol, fordi konsistensen er mere medgørlig, så du kan forme det på den måde du ønsker og ikke omvendt. En flydende pen eller blyant er på samme måde nemmere at kontrollere og du kommer aldrig til at bruge for meget af produktet.
 • Følg din nederste vippelinje - Det kommer til at tage flere års øvelse før du kan frihåndstegne dine vinger og få dem ens og i en smigrende linje. Heldigvis er der en genvej du kan bruge indtil du når dette niveau. Se på din nederste vippelinje og følg dens krumning. Forestil dig at du forlænger den linje og bliv ved med at tegne en opadgående linje. Derefter tilpasser du den øverste vippelinje til den rammer vingen. Voila!
 • Skab skarpe vinkler med tape - Tilhængere af ”katteøjnene” snakker ofte om vinger der er så skarpe at de kunne dræbe en mand. Det kan nu engang være ret svært at tegne, men ikke hvis du snyder og bruger noget tape. Sørg for at klistre det på bagsiden af din hånd for at fjerne noget a klistret, og put derefter bare tapet på i en vinkel som følger din nederste vippelinje, som nævnt tidligere. Når du har tegnet eyelineren på, skal du blot fjerne tapen for at se de skarpeste vinger.

Cut Crease

”Cut Crease” er en form for øjenmakeup som er meget populært specielt i England. Det går meget simpelt ud på at fremhæve din globelinje, så du kan få en smuk fremhævning af øjets facon. Det er svært, selv for makeupartister, men med den rette hjælp og instruktioner kan enhver lære at gøre det. Effekten er helt sikkert besværet værd.

 • Grundfarven - Det første du skal gøre, er at bestemme grundfarven for dit look. Det betyder øjenprimer eller en øjenskyggecreme, samt den øjenskygge du regner med at bruge på dine øjenlåg. Husk at alting skal være skarpt og perfekt, så lad være med at begive dig ud i besværlige og komplicerede farvekombinationer da det kan skade det dramatiske look som gerne skulle komme med et ”Cut Crease” look.
 • Location, location, location - Placering er en af de vigtigste aspekter af denne form for øjenmakeup. Du bør gå efter at det er højt nok til at være tydelige, men ikke så højst at det rører ved dine øjenbryn eller ser akavet ud. Hvis du ikke har meget plads at gøre med på dine øjenlag er tricket at finde frem til din øjenbrynsknogle med dine fingre og begynde at tegne lige under den. Hvis du er velsignet med en høj øjenbrynsknogle og masser af øjenlågsplads kan du tillade dig at tegne en smule lavere.
 • Blend grundigt - Når du har tegnet din linje hvor du ønsker det, er det tid til at blende indtil det ikke ser så barsk ud længere. Det virker for looks i magasinerne, men fungerer ikke i virkeligheden. Derfor bør du tage en børste og børst frem og tilbage hen over linjen til du opnår den ønskede effekt.

Halo Eyes

Glorie-effekten som kommer når man laver de populære Halo Eyes er noget som tonsvis af makeupartister og youtubere fremviser for tiden. Det ser kompliceret ud, men i virkeligheden er det ret nemt at lave.

 • Start med grundfarven - Fordi vi arbejder i lag her, skal du starte med at påføre den farve som du gerne vil have som base. Påfør farven som du gerne vil have mest af på dine øjenlåg. Du behøver ikke være overdreven med pigmentet, da du kommer tilbage senere for at intensivere dette.
 • Arbejd fra lys til mørk - Nu kan du begynde at arbejde på de indre og ydre hjørner, som begge bør være den samme farve og betydeligt mørkere end din grundfarve. Du bør arbejde fra lysere farver til mørkere, fordi det er sværere f.eks. at blende lilla ud for at lægge et lag kobberfarve over det.
 • Lad være med at bruge meget lyse eller meget mørke farver på de inderste hjørner - Selvom de indre og ydre hjørner skal være mørkere end grundfarven på øjenlågene, eller i det mindste anderledes for at skabe en kontrast, kan en meget lys farve som gul eller en meget mørk farve som mørk blive for barsk og meget lidt smigrende.

Fluttery Lashes

Mascara giver lidt sig selv, hvilket er en af grundene til at det er det første produkt som begyndere prøver kræfter med. Men der er en forskel mellem flotte øjenvipper og edderkoppeben, så lad os kigge på hvordan du kan opnå førstnævnte.

 • Vælg en tyndere konsistens - Vi søger alle længde og volume, men mascara som lover begge disse effekter har ofte en meget tyk konsistens og klumper derfor nemt. Specielt mascara som lover voluminøse vipper er slemme til dette. Vælg derfor i stedet en mascara som tilbyder en mere naturlig effekt og som kan bygges op uden bekymringer.
 • Tør overskydende mascara af børsten - Nogle gange er det eneste som står mellem dig og smukke vipper det overskydende mascara som sidder på mascara børsten. Tag dig tid til at rense børsten med en klud eller en serviet og børst så herefter mascaraen på dine vipper. Forskellen vil overraske dig!
 • Brug en vippekam - Lige meget hvor meget vi prøver, vil vi ende med klumpede vipper på et eller andet tidspunkt. Det betyder ikke at alt håb er ude, vi kan gøre det om. Det eneste du skal gøre er at tage en vippekam, eller endda en helt rent mascara børste og red den gennem dine vipper for at adskille dem og stoppe dem fra at klistre sammen. Krise undgået!