Fri fragt på alle ordrer over 499kr*

Fuld tilfredshedsgaranti
Gælder for udvalgte mærker

Fri fragt ved køb over 499 kr*
til valgfri pakkeshop

Kunders databeskyttelse
Din data er sikker og beskyttet hos os

Sådan fjerner du hudorme på næsen

Uanset om du har fedtet hud eller meget tør hud, har du helt sikkert opdaget små prikker på din næse. De små mørke og hvide hudorme kommer frem på næsen, også selvom vi har gjort alt vi kunne for at undgå dem! Det kan få os alle til at undre, hvordan får man hudorme på næsen væk?

Vi har derfor samlet 5 gode råd nedenfor, der kan hjælpe dig med at fjerne eller mindske forekomsten af hudorme på næsen.

1. Få en fast rense & eksfolierings rutine

Kvinde Renser Sin Hud I Spejl

Det første vigtige råd til at fjerne hudorme på næsen, er at få en god rutine i forhold til at rense og eksfoliere din hud.

Du skal aldrig eksfoliere din hud mere end 1-2 gange om ugen. Her kan vi anbefale at bruge en naturlig ansigtsscrub, som renser huden i dybden, fjerner døde hudceller, samt stimulerer cellereparationen for en glattere hud med en frisk glød. En sådan scrub kan endda erstattet din almindelige sæbe til ansigtet et par gange om ugen, for at give huden lidt afveksling.

Udover at eksfoliere huden et par gang om ugen, er det også vigtigt at du får en god rutine med at rense din hud. Rens dit ansigt 2 gange dagligt, morgen og aften. Brug en antibakteriel sæbe til at vaske ansigtet.

At vaske dit ansigt 2 gange dagligt, vil hjælpe med at udskille døde hudceller, overskydende talg, samt overskydende fedt der er i porerne. Når denne snavs ikke længere er i porerne, vil det reducere forekomsten af hudorme på næsen, og generelle urenheder i ansigtet.

2. Brug en ugentlig ansigtsmaske

Kvinde Tager Sort Ansigtsmaske Af

Som følge af det første råd, er det andet råd at benytte ansigtsmasker. Naturlige ansigtsmasker er et ideelt hudpleje værktøj til at komme hudorme til livs. Her er der mange der kender en sort maske til hudorme, da disse har været populære i lang tid.

Ansigtsmasker går ind og renser huden helt i dybden, hvilket efterlader den blød og lækker.

Det anbefales dog, at du ikke benytter en ansigtsmaske mere end 1 gang om ugen.

Der er selvfølgelig forskel på ansigtsmasker, og der er derfor nogle der er bedre end andre til hudorme. En ingrediens, der er ideel til hud med tendens til hudorme og urenheder, er aktivt kul. Aktivt kul virker dybderensende og poresammentrækkende, hvilket effektivt fjerner snavs og forebygger fremkomsten af flere hudorme og urenheder.

Her kan vi anbefale at bruge en sort maske til hudorme, som indeholder aktivt kul og hjælper med at rense huden i dybden.

3. Damp ansigtet for at åbne porerne

Kvinde Der Får Damp I Ansigtet

At bruge damp til at rense ansigtet er det tredje råd. Her kan du eventuelt bruge en ionisk dampmaskine til at få en ren og præcis damp til ansigtet. Dampen hjælper med at åbne porerne, hvilket er ideelt når man skal fjerne hudorme.

Når du har dampet dit ansigt, bør du klemme dine hudorme på næsen ud med en hudorme-fjerner. At bruge et rent værktøj i stedet for fingrene kan både sikre præcision, men det kan også hjælpe med at mindske risikoen for at der kommer mere snavs i porerne.

Efter at have klemt hudormene ud, vask her dit ansigt med vand og sæbe. Det vil derudover være en god idé at anvende et ansigtsrens produkt under, før eller efter dit dampbad. Dette optimere hudplejen, samt giver dig bedre mulighed for at fjerne hudorme og urenheder.

4. Brug de rigtige produkter til din hud

Ung Smilende Mand Tager Creme I Ansigtet

Det fjerde råd, omhandler de produkter du putter i ansigtet. Hvis du er meget plaget af hudorme på næsen, er det vigtigt, at du vælger de helt rigtige produkter til din hud. Der er ingen grund til at benytte cremer og renseprodukter, der blot gør problemer værre. Du skal derfor gå udenom oliebaserede produkter, da disse risikere at sætte gang i talgproduktionen i huden. Du bør derimod gå efter vandbaserede produkter, som er bedre til fedtet hud.

En ingrediens der gør underværker for fedtet hud er Salicylsyre. Denne syre er både bakteriedræbende og eksfolierende. Syren hjælper med at rense ud i de døde hudceller, og den har evnen til at gennemtrænge fedt. Den kan på denne måde give en dybdegående rens i fedtede porer, som normale hudplejeprodukter ikke kan.

5. Undgå at pille for meget ved huden

Chokeret Kvinde Kigger I Spejlet

Selvom det er fristende at pille og trykke ens hudorme hele tiden, er det femte råd at lade vær! Hvis du piller for meget ved uren hud, kan det resultere i at du stopper dine porer mere til. I de værste tilfælde, vil for hård behandling og for meget pilleri medføre ar.

Derfor anbefaler vi at du følger de øvrige 4 råd, når du skal behandle dine hudorme, og altid vasker hænder inden du rør dig selv i ansigtet. Det sidste du ønsker, er at dit forsøg på at komme af med uren hud, blot resultere i flere hudorme og bumser. Så fjern hudorme på næsen rigtigt, og det vil gavne dig i sidste ende.

Hvilke årsager er der til at hudorme på næsen opstår

  • Den første årsag til at du får hudorme er talg eller talgproduktion, da dette er udgangspunktet for hudorme på næsen. Dette er på trods af at talgproduktion er helt almindeligt, og det ikke er noget man kan eller skal slippe helt af med. Det er dog en overproduktion af talg, som gør at pore i huden bliver stoppet til, og dette skaber hudorme. Hudorme på næsen opstår hos stort set alle mennesker, men personer med fedtet hud, har en hyppigere tendens til hudorme.
  • Hudorme på næsen og resten af ansigtet ses væsentligt mere i puberteten end på voksne mennesker. Dette er foresaget af den hormonelle ubalance der sker under puberteten, som er med til at skabe en overproduktion af talg.
  • Hudorme på næsen kan opstå, fordi huden ikke bliver renset ofte nok eller ordentligt. Når huden ikke bliver renset, samler der sig døde hudceller og snavs i porerne. Porerne bliver overfyldt af snavs og døde hudceller, og dermed dannes der en overproduktion af talg, hvilket ender med at blive til en hudorm.
  • Porerne i huden kan også blive overfyldt af foundation, solcreme, makeup og et generelt overforbrug af fugtighedscremer. Dermed er det vigtigt at du er opmærksom hvad du putter i ansigtet, for at undgå hudorme på næsen.

Konklusion

Det er vigtigt at du følger de 5 råd givet, som hjælper med både at fjerne og holde fremkomsten af hudorme på næsen nede. Det er dog vigtigt at man ikke vasker eller skrubber huden for meget. Huden har brug for talg, for at huden så kan være smidig og fugtgivet. Hvis du derfor skrubber huden for meget, og fjerne talg, svinger du kroppen til at producere endnu mere talg, og dermed er problemet blot blevet værre.

Anbefalede Produkter