emaerket

6 Moderne Hårfjerningsmetoder

Mange mennesker døjer med uønskede hår. Specielt på områder som overlæben, kinderne, hagen, ryggen, benene, fingrene, fødder og tæerne.

Der kan være mange årsager til uønsket hårvækst. Det kan være alt fra genetik eller medikamenter som steroider til ustabile hormonniveauer eller polycystisk ovariesyndom.

Der findes flere metoder til at fjerne uønskede hår. Dog vil håret dog stille og roligt vokse tilbage med de fleste metoder.

Barbering

Barbering er bedst til at fjerne hår på områder som benene, armene eller ansigtet. Det er dog en meget hård hårfjerningsmetode og kan være hårdt ved huden.

Derudover kan denne form for hårfjerning også ofte føre til indgroede hår – specielt i området omkring kønsdelene. Hvis man døjer med indgroede hår er det en god idé at købe en lotion eller creme man kan påføre efter barberingen for at slippe for de irriterende små røde prikker.

Plukning

Hvis du er typen der sværger til at plukke dine hår i stedet for at barbere dem væk, vil du også hvide hvor smertefuldt det kan være. Det er dog ofte en god metode hvis du kun har nogle få hår der skal fjernes, da man har mulighed for at være meget mere præcis med en pincet end med en skraber.

Det kan f.eks. være at foretrække når du skal plukke dine øjenbryn eller fjerne et par vildfarne hår der er dukket op i dit ansigt.

hårfjerningscremer

Cremer der bruges til at fjerne uønskede hår kan i dag også fås uden behov for en recept fra lægen. De gør ikke alle det samme, så sørg for at læse mærkaten. F.eks. bør du ikke bruge hårfjerningscremer der er lavet til brug på området omkring kønsdelene i ansigtet.

Kemikalierne i disse produkter opløser hårene ved roden. Hvis du bruger en creme forkert, f.eks. ved at lade den sidde på for længe, kan det føre til forbrændinger i huden. Hvis du har en historie med allergiske reaktioner, bør du først pletteste cremen på et lille område på din arm, for at sikre dig at du ikke få en dårlig reaktion til det.

Sørg desuden altid for at følge anvisningerne på cremen for at få de bedste resultater med denne hårfjerningsmetode.

Varmt voks

Du kan både gøre dette derhjemme og hos en professionel i en salon. Varmt voks kan både svine meget og være smertefuldt og endda efterlade nogle hår på huden, fordi de kan knække af. Infektioner er desuden en bivirkning man bør holde øje med.

Hvis voksen er for varm kan man desuden også få forbrændinger. Du bør ikke bruge denne metode hvis du bruge bestemte typer af receptpligtige aknecremer (f.eks. Retin-A) eller tager isotretinoin (roaccutan). Hvis du gør dette, vil du rive huden af.

Rigtigt mange kvinder foretrækker denne hårfjerningsmetode til at fjerne hår i bikiniområdet og til at fjerne hår fra overlæben.

Laserhårfjerning

Dette er en af de mest permanente løsninger til hårfjerning der findes i dag. Det kræver normalt 4 eller flere behandlinger hos en klinik, med 4-6 ugers mellemrum.

Laserstrålen eller lysimpulsen fungerer ved at ødelægge hårfolliklen og dermed stoppe hårets vækst. Behandlingen kan være dyr og nogle gange også smertefuld at få foretaget. Det gode ved behandlingen er at det varer rigtigt længe og kan bruges på mange dele af kroppen. Men man betaler også for det.

I dag er der også den mulighed som hedder hjemme laserhårfjerning, som giver næsten de samme resultater. Forskellen er at man køber et apparat for hvad der svarer til prisen af 1-2 behandlinger og som man så kan bruge derhjemme. Det er en hel del billigere da man vil kunne foretage behandlingerne selv hjemmefra. Den eneste ulempe er at man bliver nødt til at foretage behandlingerne lidt oftere men over samme periode. Normalt 3-4 ugers mellemrum mellem 6-7 behandlinger.

Hvis man ønsker at prøve en af disse anbefaler vi ikke at gå på kompromis med kvaliteten og derfor bør man gå efter en af laserhårfjerningsapparaterne fra markedslederen Silk’n.

Elektrolyse

Elektrolyse er kun lavet på professionelle klinikker, hvor en tynd nål med elektrisk strøm bliver sat direkte ned i hårfolliklen. Sørg altid for at søge professionel behandling her, da det kan være meget skadeligt for huden hvis det bliver gjort forkert.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev