Fri fragt på alle ordrer over 499kr*

Fuld tilfredshedsgaranti
Gælder for udvalgte mærker

Fri fragt ved køb over 499 kr*
til valgfri pakkeshop

Kunders databeskyttelse
Din data er sikker og beskyttet hos os

Hårpleje

Slip af med skæl i hovedbunden – let og effektivt!

Hvad betyder hårpleje for dig, og hvad er dine motiver til at fokusere på hårpleje? Hvis svaret på det første spørgsmål er at vaske håret med shampoo og balsam, og anvende et produkt til at bidrage til at fugte håret, og dine motiver er at have fyldigt og misundelsesværdigt hår, så har du en ganske almindelig tilgang til hårpleje. Men hårpleje er meget mere end det, og hvis du ikke sørger for, at din hårpleje er tilpasset dine unikke behov, er der en risiko for, at du faktisk ikke hjælper dit hår. Alles hår er unikt, og har forskellige behov for både at blive vasket og plejet, og derfor bør du vælge både en hårplejerutine og hårplejeprodukter, der dækker dine behov.

En vigtig del af hårpleje, som mange glemmer, er pleje af hovedbunden. Hvis ikke du sørger for at pleje din hovedbund, er du i højere grad i risikogruppen for at få kløe, irritation eller skæl i hovedbunden. Ligesom mangel af pleje af hovedbunden kan være et problem, kan brug af hårplejeprodukter, der kan være skadelige for netop din hovedbund, forårsage problemer, såsom skæl. Hvis du for eksempel har lettere sensitiv hud, men tager meget varme bade eller bruger kraftige hårplejeprodukter, kan du udtørre og fremprovokere irritation i hovedbunden. Dette kan have fuldstændig negativ effekt af, hvad dine hårplejerutine har til formål at hjælpe med, da en velplejet og stimuleret hovedbund er essentiel for at have sundt og stærkt hår samt en normal hårvækst. Du bør derfor indtænke pleje af hovedbunden i dine rutiner – særligt hvis du har problemer med skæl!

Afhængigt af hvor slemme dine problemer med skæl i hovedbunden er, vil du tydeligt kunne se dem i håret og endda også på tøjet

Hvad er skæl og hvad kan du gøre for at undgå det?

Skæl i hovedbunden er let at genkende, da det viser sig som hvide flager i håret, og er meget normalt at opleve før eller siden. Du har sikkert enten selv oplevet dem eller været vidne til, at andre har haft hvide flager i håret. Skæl er i bund og grund flager af døde hudceller og resultatet af en meget tør hovedbund, kontakteksem eller andre hudproblemer. Du vil kunne se dem i håret, særligt i skilningerne, og hvis det er særligt slemt, er det ikke unormalt at se de hvide flager på skuldrene.

Skæl er hverken farligt eller smitsomt, men kan være ubehagelige, især fordi det kan forårsage kløe og irritation i hovedbunden, og dernæst fordi det kan være pinligt at have skæl i håret eller på tøjet. Selvom skæl er ufarligt og almindeligt, og ikke nødvendigvis bør være tegn på en hudlidelse, så er det noget du bør tage seriøst. Det er et tegn på, at din hovedbund ikke er velplejet, og at den har brug for både pleje og næring – som ligeledes er med til at bidrage til sundheden og glansen i håret. Du bør derfor altid sørge for at tænke på din hovedbund i din hårplejerutine, både for at forebygge irritation og skæl, men også for at sikre en holistisk hårpleje, der plejer håret fra roden til hårspidser.

Der findes flere forskellige produkter du kan anvende til at pleje hovedbunden, blandt andet en olie du let kan fordele og smøre ind i hovedbunden

Holistisk hårpleje er løsningen til skæl i hovedbunden

En holistisk hårpleje henviser til en hårplejerutine, der plejer håret fra roden til hårspidserne. Udover brug af eksterne hårplejeprodukter kan dette også inkludere et kosttilskud som Biotin-vingummier, der bidrager til at pleje håret indefra og ud, eller brug af redskaber, såsom en hovedbundsrulle, der er særligt udviklet til at stimulere hovedbunden og hårsækkene. En hovedrulle kan være ideel, hvis du slås med skæl, da den kan bidrage til blodcirkulationen i hovedbunden, så næringsstofferne fra dine hårplejeprodukter kommer lettere ind i hovedbunden og øger blodgennemstrømningen.

Der er således utallige måder, hvorpå du enten kan forebygge skæl i hovedbunden eller bekæmpe de hvide flager i håret. Men nøglen til smukt og skælfrit hår er et få en holistisk tilgang til din hårpleje, der er udtænkt efter dine behov og din hårtype, og som både plejer hovedbund og hår.