emaerket

Sådan slipper du af med dine sorte render under øjnene

Mange kender til frustrationerne omkring at se træt og gammel ud efter en lang uge. Man har måske haft travlt på arbejdet, og de sorte render begynder langsomt, men sikkert, at melde sin ankomst. Disse stress-render forsvinder dog igen, så det er ikke dem du skal bekymre dig om. Det er derimod de mere permanente render, som ikke forsvinder igen inden for kort tid.

Sådan vælger du den rigtige øjencreme

Nedenfor er nævnt nogle elementer du skal holde øje med når du vælger din øjencreme. Kig på ingredienslisten, og hold øje med de nedenstående ting. Jo flere der er opfyldt, jo bedre creme.

  • Anti-ageing ingredienser som f.eks. retinoid (Vitamin A) eller peptid – mindsker rynker og styrker huden
  • Vitamin C, arbutin og kojic syre – mindsker pigmenteringen
  • K-vitamin og Biophytex – mindsker belastningen og øger blodstrømningen
  • Antioxidanter som f.eks. granatæbleekstrakt, vindruestenekstrakt, genistein, silymarin ol. – reparerer huden omkring øjnene

Et eksempel på en øjencreme der indeholder disse elementer, er Skin Doctors Eyecircle.

Livsstil

For at undgå de permanente sorte render under øjnene, er det vigtigt med en sund livsstil. Nedenfor er i punktform forklaret hvordan en sådan kan se ud.

  • Først og fremmest er det vigtigt, at du spiser sundt. I forhold til at mindske risikoen for sorte render, vil det sige at du skal spise jernholdig mad. Desuden skal du indtage masser vitamin K og C.
  • Din søvnmængde er også vigtig, da det naturligvis ikke gavner, at du sover for lidt. Omvendt skal du heller ikke sove for meget. Et gennemsnitligt menneske behøver 6,5-7,5 timer søvn pr. nat, suppleret med 15-20 min. powernap midt på dagen.
  • Vanedannende elementer skal også undgås. Her tænkes der på koffeinholdige drikke, cigaretter, alkohol og stoffer.
  • Solbeskyttelse. Det giver sig selv, at den meget følsomme hud rundt om øjnene, vil have godt af at blive beskyttet så meget som muligt. Brug derfor solbriller eller solcreme i dette område.

Søg læge eller dermatolog

Hvis du er i tvivl, kan du med fordel besøge en dermatolog, og høre dennes tanker omkring dine render. En dermatolog vil muligvis kunne fortælle dig mere præcist, hvad netop dine øjne vil have brug for. Hvis du i lang tid oplever, at der ikke er nogen resultater ved din øjencreme, kan det være nødvendigt at opsøge en læge, da du så muligvis har fået en sygdom omkring øjnene. Her kan de udskrive en recept på jerntilskud eller lignende.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev