emaerket

Virker en dermaroller virkelig?

Virker en dermaroller virkelig?

Du vil ikke finde mange måder at forynge din hud på. Den bedste metode er faktisk at forårsage en mindre hudskade, så din krop straks vil begynde at arbejde for at reparere denne skade, og erstatte din gamle hud med ny hud. Dette er faktisk hovedprincippet bag benyttelse af dermarollere. Heri vil skaden på din hud være alvorlig nok til at udløse helingsprocessen, men ikke alvorlig nok til at forårsage permanent skade.

Dermaroller vs. Laserbehandling

Dermarolling er det baseret på samme princip, som ligger bag de fleste invasive hudforyngende metoder, herunder især laserbehandlinger og kemisk peeling. Ved laserbehandlinger vil det øverste lag af din hud enten delvist eller helt fordampe. Forskellen mellem, hvordan dermarollerbehandlinger og laserbehandlinger virker, er, at den fraktionerede laser skaber disse mikroskader termisk og har grimme bivirkninger. Ikke desto mindre er princippet stadig det samme. Begge metoder vil resultere i kollagenproduktion, men dermarolling har meget færre bivirkninger, og kan derudover forøge kollagenvækst med 1000% efter blot én enkelt behandling.

Konceptet bag dermarolling

Når du stikker dig selv med en nål, ødelægger du nogle af dine hudceller, som bliver for beskadigede til at fungere korrekt. Din krop vil straks begynde at erstatte dem med sunde, nye celler. Baseret på dette princip vil dermarolling fremskynde processen og samtidig mindske bl.a. pigmentforandringer, alderspletter og akne ar.

Det øverste lag af din hud er kendt som epidermis. Det er mellem 0,05 og 0,2 millimeter tykt afhængigt af, hvor det er placeret. Under epidermis er dermis, som ligger mellem 0,5 millimeter tykt, hvilket ofte er under dine øjenlåg og 2 millimeter tykt, hvilket ofte er på områder såsom ryggen.

Dermis er det lag, du skal nå, hvis du vil stimulere kollagenproduktionen. Med en 0,5 millimeter dermaroller vil du kunne nå dermis og stimulere cellefornyelse. Dette vil forbedre din huds overordnede struktur og tone.

Der er mange forskellige dermarollers på markedet, men det anbefales klart at benytte Eco Masters Dermaroller, som har fået særlig god anerkendelse blandt de danske forbrugere. Denne dermaroller er baseret på 0,5 millimeter mikronåle og sikrer en blid, men dybdegående behandling af huden.

Hvordan virker en dermaroller på ar og strækmærker?

Arvæv er almindeligt i kollagen, uanset om det er hævet, fladt eller indrykket. Det er dog vigtigt at forstå, at ar-kollagen er tykt og vævet med et andet mønster end din normale huds mønster. Det er dog de eneste forskelle mellem arvæv og din normale hud.

Når du ødelægger arvæv, vil dit ars mønsterfibre også blive knust. Kroppen vil derefter regenerere dette til et glattere, blødere ar, der ser bedre ud. Hvis arvævet ikke er brudt, så vil din krop ikke gøre noget for at klare det. I stedet vil det blot se dit ar som et kosmetisk problem, der ikke behøver at blive ændret. Anvendelse af en dermaroller på hud med arvæv vil udløse helingsprocessen, fordi din krop vil se denne hud som brudt, selvom de små prik med nåle ikke forårsager væsentlig skade. Desværre vil din krop ikke erstatte dette arvæv fuldstændigt med normal hud, især hvis arret er dybt. Men hvad det vil gøre er at producere et ar, der vil se bedre ud.

Akne ar har ikke meget arvæv. De er hvad der er kendt som atropiner, hvilket betyder, at de faktisk mangler væv. Når du bruger en dermaroller, vil de langsomt eller delvist blive udfyldt med kollagen. Dette gælder også for rynker.

Det er også vigtigt at forstå, at melanocytter, hvilket er cellerne, der er ansvarlige for at producere hudpigment, vil lette ved benyttelse af en dermaroller på et ar, for at flytte omgivende hud til arret for at forbedre farvningen der.

Hvorfor dermarolling er mere fordelagtig end andre metoder

Dermarolling skaber mikroskader på din hud uden rent faktisk at fjerne noget lag af hud, hvor andre metoder fjerner lag af hud. Det er af denne grund, at din hud vil hele så hurtigt, og det er også derfor, at du bliver mindre tilbøjelig til at udvikle en infektion eller få komplikationer.

Med dermarolling er det muligt at gå rigtig dybt ind i din hud, op til 2 millimeter. At gå til en sådan dybde med andre metoder, herunder for eksempel lasere, kan skade din hud, fordi laseren fysisk vil fordampe en del af huden og dermed fjerne den. På den anden side vil nålen kun trænge ind i huden uden at skade de omgivende områder.

Nogle af de andre store fordele ved dermarollerbehandling er det faktum, at dermarolling:

  • Ikke vil opvarme din hud. Lasere og IPL opvarmer din hud, hvilket gør den udsat for sikkerhedsskade, herunder fx forbrændinger, hyperpigmentering og ardannelse.
  • Er billigere end andre metoder.
  • Vil gøre din hud tykkere.
  • Kan bruges overalt på din krop undtagen dine øvre øjenlåg og direkte under dine nederste øjenvipper, hvor det kan forårsage skade på dit øje.
  • Vil i høj grad forbedre absorptionen og effektiviteten af dine hudplejeprodukter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev